ZUPA KREM Z PIECZONYCH ZIEMNIAKÓW Z MLEKIEM KOKOSOWYM.pdf

(445 KB) Pobierz
07.01.2014
Strona główna Gazeta.pl
Poczta
Forum
ZUPA KREM Z PIECZONYCH ZIEMNIAKÓW Z MLEKIEM KOKOSOWYM
Blox.pl
Radio
Gazeta Wyborcza
więcej
Zaloguj się
Zaloguj się
Lubię to!
15 tys.
Kalendarium
Blogi
Ludzie
Zdjęcia
Magazyn
Kuchnia
Blogi
Felietony
Design w kuchni
Podróże
Przepisy
Alkohole
Eko
T reści Premium
gastronomygo
Masz już blog? Dodaj wpis po
zalogowaniu.
Załóż swojego bloga
O autorze
szana-banana
Gotuję
więcej na
www.gastronomygo.blogspot.com
gastronomygo
Blog pisze
szana-banana
5686
19
9
09.02.2012 17:38
Zobacz więcej blogów
Załóż swojego bloga
ZUPA KREM Z PIECZONYCH ZIEMNIAKÓW Z
MLEKIEM KOKOSOWYM
0
Lubię to!
0
Uwielbiam zupy kremy. Gdybym miała wskazać moje ulubione to na pewno byłaby to
brokułowa, serowa, krem z pomidorów no i od wczoraj krem z pieczonych ziemniaków.
Rewelacyjny przepis i niespotykany smak. Spróbowałam z ciekawości, bo nie często
widzę taką propozycję. Opłaciło się. Mam kolejną ulubioną zupę
zupa krem z pieczonych ziemniaków(przepis zmodyfikowany przeze mnie
)
- 400 gram ziemniaków upieczonych z dodatkiem oliwy i gałki
- 250 gram kalafiora
- 1 łodyżka selera naciowego dla smaku
- przyprawa curry i 5 smaków
- sól i pieprz
- trochę wody
- mleczko kokosowe
- grzanki stworzone z bagietki zapieczonej w piekarniku z oliwą truflową Przyrządzamy
wpierw ziemniaki. Obrane lekko gotujemy w osolonej wodzie. Nie dłużej niż 5-6 min.
Wystudzone przekładamy do miski gdzie dokładnie łączymy z oliwą i gałką. Nie podaję
dokładnej ilości, gdyż jest to kwestia indywidualna w tym przypadku. Przekładamy na
blachę wyłożoną folią i pieczemy do zbrązowienia w 250 stopniach. W międzyczasie na
oliwię w garnku przesmażamy po łyżce curry i 5 smaków do momentu, aż zaskwierczą.
Wtedy dodajemy drobniutko pokrojony seler i kalafior i chwilę smażymy. Następnie
magazyn-kuchnia.pl/blogi/gastronomygo/2012/02/zupa_krem_z_pieczonych_ziemniakow_z_mlekiem_kokosowym
1/2
07.01.2014
ZUPA KREM Z PIECZONYCH ZIEMNIAKÓW Z MLEKIEM KOKOSOWYM
zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Gdy już zmiękną dodajemy upieczone
ziemniaki, solimy i pieprzymy i chwilę razem wszystko gotujemy. Następnie całość
traktujemy blenderem. Gdyby masa była za gęsta można spokojnie dodać bulionu
warzywnego bądź wody. Jednak odradzam używanie wody, bo rozrzedza nam ona smaki
zamiast jak bulion, podtrzymywać je. Podajemy z kleksem mleczka kokosowego i
grzankami z bagietki, zapieczonymi w piekarniku i polanych oliwą truflową.
Zobacz więcej:
blogujemy
PODZIEL SIĘ
Facebook
Wykop.pl
Tw itter
Wyślij e-mailem
Czytaj więcej na blogu
gastronomygo.
ZOBACZ TAKŻE
Kulebiak
Wykonany dw ukrotnie (że niby na próbę) przed
św iętami. Na stole w igilijnym rów nież się...
10 dni temu
magazyn-kuchnia.pl/blogi/old-w hite-
table
Tarta z łososiem i mozzarellą
Brak czasu zabieganie, kto tego nie dośw iadcza
szczególnie przed św iętami, a jeść trzeba! M...
8 dni temu
magazyn-
kuchnia.pl/blogi/spraw dzonakuchn
Orange&cheese cupcakes
Pomarańcze są teraz "tanie jak barszcz",
zrobiłam w ięc z nich krem i syropu do babeczek.
Sk...
5 dni temu
magazyn-kuchnia.pl/blogi/straga
Falafel z boczkiem
czyli przekąska na karnaw ałow e przyjęcie?
Dostałam od małżonka kolejną książkę. Uznał, że
to już ...
4 godziny temu
magazyn-
kuchnia.pl/blogi/w kuchnibezdubli
Zaloguj się
lub
zarejestruj,
aby dodać komentarz
Na skróty:
Polecamy:
Gazeta.pl
Plotki
Wiadomości
Gry
Sport.pl
Biznes
Gazeta Wyborcza
Radio internetowe
Praca
Program TV
Prognoza pogody
Newsletter
RSS
Poczta
Filmy
Muzyka
Wyniki Lotto
Programy TV
Copyright © Agora SA
O nas
Staże u nas
Reklama
Prywatność
Wszystkie artykuły
Licencje
Wszystkie blogi
Poleć stronę
Zgłoś błąd
magazyn-kuchnia.pl/blogi/gastronomygo/2012/02/zupa_krem_z_pieczonych_ziemniakow_z_mlekiem_kokosowym
2/2
Zgłoś jeśli naruszono regulamin