750 g mrożonej fasoli szparagowej 1 łyżka suszonego cząbru sól3 ząbki czosnku1 cebula 2 łyżki oleju1/2 czerwonej papryki4 pieczarki 2 łodygi selera naciowego1 łyżeczka posiekanego tymianku świeżego lub1/2 łyżeczki suszonegoczarny pieprz100 g kwaśnej śmietany
Nierozmrożoną fasolę wrzucić na wrzątek, przyprawić solą i cząbrem, gotować przez 15 min. Osączyć na sicie, przykryć, żeby nie wystygła. Czosnek i cebulę obrać, posiekać. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić czosnek i cebulę, zeszklić. Paprykę, seler i pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić, dodać do cebuli i czosnku. Dusić przez 10 min. Przyprawić tymiankiem. solą i pieprzem. Dodać śmietanę, wymieszać, podgrzewać nie dopuszczającdo zagotowania. Ciepłą fasolę wyłożyć na talerze, polać sosem.
ALL_THE_BEST