ciasto:3 szkl mąki1 kostka margaryny1 szkl cukru3 żółtka1 łyżeczka proszku do piecz.1 cukier waniliowy10 dag kokosufarsz:1 kg jabłek1/2 szkl cukrubakalie (rodzynki, orzechy, skórka pomarańczowa, daktyle itd.)cynamon1 kopiasta łyżka mąki ziem. ciasto:
wszystkie składniki oprócz kokosu zagnieść, schłodzić, podzielić na dwie części: 1/3 i 2/3, do tej mniejszej dodać kokos, zagnieść, większą część ciasta rozłożyć do foremek, lekko podpiec (ok. 5 min), farsz: jabłka obrać, pokroić w kostkę, smażyć razem z cukrem i cynamonem, pod koniec dodać mąkę, bakalie sparzyć, odsączyć, pokroić, dodać do farszu, farsz nakładać do babeczek, obsypać ciastem kokosowym startym na tarce, piec w 180 stopniach do zrumienienia.
ALL_THE_BEST