2014-N01 Kulinarne Hity.pdf

(56091 KB) Pobierz
=r=
ffimw$wxm
x&ry
mm
x&ry*kw?
ffimxx
wxm
mm
Sw*p
fuwmwekY
=E
=o=
la
=O:
!
Wwx&mw
10;
=--E
=@:
=@:
1N:
Błonniki
'
BioGarden
Wyk&wtrm &effi k$*&rwgry
p_ryevmwkxx$wxx
mm$kmm*m&w$$
Monn
iki BioGarden pomagaią
w
utnyman
iu
właściwej
masy ciała,
wspierają
pracę
jelit,
poprawiaią przemianę
=oi
=@;
j
='i
=r':
=_2
=r l
ai
=:
=r:
1o..i
=l
=N
]ruowoŚĆ
tĘx5
/
I
mate
i,
legulują aestotliwość
wypl znie
.
Błonnikzananasem
-BioGarden
suplement diety
Błonnik
z
ananasem
+
suplement diety
=r
=N-
=:
ir
=
=o
ftrom-BioGatden
=N-
=o-
=N
Z
dodatkiem chromu,
Łs
=
=N
Y*
specjalnie
dla
łasuchow
w
celu
zmniejszenia
=
10.
=N.
=N
=N
=
=N
łaknienia
-
,
']'
\
..
"
Błonnik
z
ananasem
+
.
t"-.
, -?.,
tt
=
=N
,,,,,.,t
:.{'
."t.:
1.,..
1
=0
=@
=
=@
=@
=@
=
=
=o
=(o
=
BabKa
mlesna
.
-ffiH*@Ęe'
A
0A-
BioGarden
kt
re
suPlement dietY
Z
dodatkiem
(.1,A.
specjalnie
dla
os
b
=-@
=
aktywnych
ruchowo,
walcząze
-N
=@
ffi
ł.1URAW.*.ffi&
*
zbędnymikilogramami
=@
10
=
=r
='
1N
=@
Wmw*mw
ffie
$Wffiwdmwxxm $mkw$e
ffi&w&mwdwm
l(up lub
zamr w w
swoiel
aPtece
='
-'
=
il
i;
il
ri
SPIS
TRESCI
$
i.t
t
:i
$
*
fr
i{
;i
ti
i!
t
t
:j
fl
$
*uui$
&'
Te
B
inmę
spnawszorre
preepisy
ma
WnłW.
przystijpreepis"
p!
rqATŁJ
ffiAthi
i
E
składn!ki
.
3
-
X*
ffi
L#
&
Ht
ffi
J&"$
K#
miksujemy
z
majonezem. Doda-
jemy pokrojone
w
drobną
kost-
białka. Doprawiamy
solą,
pieprzem
i
dokładnie mieszamy.
Przygotowaną
pastą
nadzie-
wamy
skorupki jajek.
Posypu-
n
ri
jajka
czubata
łyżkamajonezu
.
duża garść
rukoli
.lalta gotujemy
na
twardo.
Hartujemy
zimną
wodą,
a
na-
stępnie odcinamy czubek
sko-
rupki.
Wydrążamy
ż
hko
i
pra-
wie całe
białko, pozostawiając
tylko cienką warstwę.
FrxyEot*wanie
szczypiorek
"
2
łuskane
orzechy
włoskie
"
s
.
s
l,
pieprz
#
M jpomysł
kolorowe
i
uroczyste
i
zołtt<a
dodajemy
do
umytej
jemy
drobno
posiekanymi
osączonej rukoli.
Dokładnie
orzechami włoskimi
i
cienko po-
krojonym
szczypiorkiem.
nanaturalne,
oryginalną
W&ffiŁffi&ffi&ffiffiffi&
p$ffi#ffiffiru
qodziny
Z
JĄj
K!
ilM
całkowity
czos: 2
jestwyśmienita
i
Pięknie
się
prezentuje,
doskonale
$kładnłEqi
.
l
kg
mielonego mięsa
wieprzowego
mleka
.
duża
cebula
.2
ząbki czosnku
.
1/2
szkl.
"
"
WplsuJe
slę
wtradycję.
.
.5-6jajek
ugotowanych
na
twardo
.
450
g
boczku
w
plasterkach
s
l,
pieprz
olej
&
Wtortownicy z
kominkiem
bułka
&
Frzyęmtmvuarłłe
sułkę namaczamy w
mleku,
a
gdy będzie
miękka,
odciska-
sa.
Cebulę
kroimy
w
drobną
kostkę,
czosnek siekamy
i
my.
Mielimy
i
dodajemy do mię-
cm) układamy
na
zakład-
połowę boczku
(na
spodzie
i
po
bokach).
Wykładamy poło-
mięsa, na nim
jajka,
przykry'
Wamy resztą mięsa. Na
mięsie
(śr'
21
układamy pozostałe
plastry
ny
w
piekarniku
rozgrzanym
do temp.
180'C.
razem
podsmażamy
na
patelni. Dopra-
wiamy do smaku
i
mieszamy.
']l])]ł ]!
boczku. Pieczemy
ok.
1,5
godzi-
7
numeru
ffi&Wn-$&sKx
Z
{ŁJKlNll
składmB$ę$
Wychowuję
1s-letniąc
.5 podłużnych
plastr
w
.2
jajka
"
1
12
pęczka
szczypiorku
potrawsq
gotowaąamoje
Klaudię.Lubię
rk
proste
iłatwe.
cukinii
"2tyŻki oliwy
(można
zastąpić
majonezem)
"
s
l,
pieprz.olej
do
smażenia
+5pi
rek
.kilka
pask wpapryki
do
dekoracji
Szczypiorek drobno
kroimy.
Jajka
gotujemy
na
twardo. Sie-
kamy
(nożem
lub
za
pomocą
k
łeczka do jarzyn).
Wkładamy
do miski,
dodajemy szczypiorek,
S
#
Na
posmarowanej
olejem
patelni grillujemy
z obu
stron
plastry cukinii.
osączamyz
nad-
miaru
tłuszczu
na
papierowym
ręczniku.
Frxyg*towartie
oliwę
i
doprawiamy
do
smaku
solą
i
pieprzem. Mieszamy.
&
razdy
plaster
cukinii
na
całej
długości
smarujemy pastą
ja-
jeczną.
Zwijamy
w rulonik.
Zwią-
zujemy szczypiorkiem
i
wykła-
damy
na
talerz. Dekorujemy.
ffi&ffiffi&
ffiptsru&
5Kf&f!ftłKl
"1/2kg
mielonego mięsa
wieprzowego
-
x'
xtJ$ąeWEr'łĄ
jemy
do
mięsa.
Cebulę
siekamy
iszklimy
na
oleju, studzimy.
Kajzer-
namaczamyw
mleku,
odciska-
my
i
rozdrabniamy. Czosnek
prze-
cebula
"
2-3
ząbki czosnku
.
.2jajka
-
2
20
dag
wątr
bki
drobiowej
"
kajzerka
Bardzo
smaczno
na ciepło,
ale
lez
na
zlmno.
łyżkioleju
:
s
l,
pieprz,
majeranek
-
słodka
iostra
mielona
papryka
"112szkl. bułki
tartej
-
2
garści
żurawiny
suszonej-
.
masło
ibułka
tarta
do
posmarowania formy
Freygcłtmwa*'tt*
s
Wątr bkę
płuczemy i
oczysz-
czamy,a następnie
mielimy. Doda_
ciskamy przez
praskę. Składniki
przekładamy do
miski,
dodajemy
pozostałe.
Doprawiamy
i
dokład-
nie
wyrabiamy.
s._ł
Formę
masłem
i
na
babkę
smarujemy
posypujemy
bułką
tartą.
Wykładamy masę mięsną.
Pieczemy godzinę
w
180'C.Wyj-
mujemy
z
formy
i
zostawiamy
do ostudzenia.
p&sffię"ffiT
ffiffiffiffi#ffiWflY
X[
st[WKAjVłl
skład$6ki
.
-90 dag
wątr
bki
drobiowej
.60 dag
piersi
z
kurczaka
#
wątroołę
dokładnie
Freyg*t*lł:*elła
oczysz-
duża cebula
"
2
marchewki
.
pietruszka
. 2
jajka
czamy
z
błon,
myjemy
i
osuszamy.
Piersi z kurczaka myjemy. Warzy-
wa
obieramy. Kurczaka
zalewamy
wodą,
solimy,
dodajemy
liście
laurowe
i
ziele
angielskie'Wkłada-
my
marchewki
i
pietruszkę.
Gotu-
łtko
.
op.
suszonych śliwek
'
pieprz
"
olej
.2
liście
laurowe
.2
ziarenka ziela
l,
s
jemy
do
miękkości.Cebulę
kroi-
my,
podsmażamy
na
oleju,
dodajemy
wątr
bkę. Smazymy
i doprawiamy.
Mięso
i
WarzVWa
Doprawiamy
do smaku solą
i
pie-
przem. Dodajemy
jajka,
ponow-
nie mikujemy.
Masę wkładamy
do
keks
wki (26x10cm),
przekła-
dając śliwkami. Wierzch
smaruje-
myżÓłtkiem.
&
Keks
wkę wkładamy
do
pie-
karnika rozgrzanego
do
200 'C.
Pieczemy
ok.45
minut. Przed
po-
daniem
pasztet
dekorujemy.
angielskiego
.
szczypiorek, jajko
i
por
do
dekoracji
wyjmujemyzwywaru,studzimv.
ff
kur..ut
.,
*ąir
bkę
iwarzywa
Tłłio',!!ł,i,,.
miksujemy
z
4
łyżkami
Wywaru.
wszkole
gastronomicznej
iwłasnejkuchni.
G!!?!!!',f^'
Ozdobione
plasterkiem
prezentująsię
opetycznie.
awokado
i
szczyptąchili
liłl
.,:
J&JK&
!
Sx{ZYpTĄ
ffi
CŁ-łit-ł
&WffiK&ffiffi
my
do
smaku
solą,
chili
oraz
sokiem
zcytryny.
S
Tak
przygotowanym farszem
obficie napełniamy
poł
wki ja-
jek'
Na wierzch układamy
pla-
szamy z
majonezem. Doprawia-
składg:iląi
.
a
jajka
. 1/2
awokądo
.
1/4
czerwonej
"
S
cebuli
z
cytryny
Prxygo&*wani*
.1/2Ężeczki
soku
2tyżki
majonezu
"
mielone
chili
"s
ldosmaku
twardo.
przekrawa-
Obieramy, studzimy,
my na
p
ł.
Wyjmujemy
z
łtka'
rozgniatamy widelcem.
&
cebulę
i
awokado
(4
plasterki
odkładamy) bardzo
drobno
kro-
imy.
Dodajemy do
ż
łtek.
Mie-
lalta
gotujemy
na
sterki
awokado,
posypujemy
szczyptą
chili'
Zgłoś jeśli naruszono regulamin