Zupa z orzechów włoskich z kuleczkami mięsnymi.pdf

(36 KB) Pobierz
Zupa z orzechów włoskich z kuleczkami mięsnymi
Zupa:
120g orzechów włoskich
1 kostka serka topionego
2 kostki rosołowe
40g maczki ryżowej
2 średnie cebule
2 łyżki masła
śmietana słodka pomieszana z kwaśną
natka pietruszki
sól, pieprz
woda
kuleczki:
20 dkg mięsa mielonego
jajko
przyprawy do mięsa
3 łyżki bułki tartej
wszystkie składniki zupy oprócz wody włożyć do naczynia i 40sek, zmiksować poz,7-8
uzupełni gorącą wodą i gotować 15 min, poz 2,temp.Varoma.
Jednocześnie na przystawce Varoma ułożyć uformowane z mięsa i przypraw kuleczki wielkości
orzecha włoskiego.
Pod koniec gotowania doprawić solą i pieprzem i dodać natkę pietruszki.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin