Wołowina z fasolką i marchewką
Składniki na 2 porcje:
200 g wołowiny
200 g marchewki
200 g zielonej fasolki
pół bagietki
4 łyżki oleju
ząbek czosnku
4 łyżki Bulionu warzywnego WINIARY z kostki
Jarzynka WINIARY zamiast soli
łyżka rozmarynu
2 łyżki startego żółtego sera
Zacznij od przygotowania mięsa: opłucz je, pokrój w kawałki, po czym podsmaż na łyżce oleju i wyjmij.
Teraz obierz i umyj marchewkę, pokrój ją w plasterki. Z fasolki zdejmij włókna, opłucz ją i również pokrój na kawałki.
Warzywa podsmaż na łyżce oleju. Zalej bulionem lub 4 łyżkami wody i przypraw do smaku Jarzynką i rozmarynem. Duś około 10 minut pod przykryciem. Następnie połącz z mięsem i duś kolejne 15 minut.
Bagietkę pokrój w kostkę, podsmaż na 2 łyżkach oleju i wymieszaj z przepuszczonym przez praskę czosnkiem. Bułkę osącz na bibule.
Mięso i warzywa podawaj posypane serem oraz kostkami bułki.
tatanka.com