Wołowina z fasolką i marchewką.doc

(23 KB) Pobierz
Wołowina z fasolką i marchewką

Wołowina z fasolką i marchewką

 

Składniki na 2 porcje:

200 g wołowiny

200 g marchewki

200 g zielonej fasolki

pół bagietki

4 łyżki oleju

ząbek czosnku

4 łyżki Bulionu warzywnego WINIARY z kostki

Jarzynka WINIARY zamiast soli

łyżka rozmarynu

2 łyżki startego żółtego sera

 

Zacznij od przygotowania mięsa: opłucz je, pokrój w kawałki, po czym podsmaż na łyżce oleju i wyjmij.

 

Teraz obierz i umyj marchewkę, pokrój ją w plasterki. Z fasolki zdejmij włókna, opłucz ją i również pokrój na kawałki.

 

Warzywa podsmaż na łyżce oleju. Zalej bulionem lub 4 łyżkami wody i przypraw do smaku Jarzynką i rozmarynem. Duś około 10 minut pod przykryciem. Następnie połącz z mięsem i duś kolejne 15 minut.

 

Bagietkę pokrój w kostkę, podsmaż na 2 łyżkach oleju i wymieszaj z przepuszczonym przez praskę czosnkiem. Bułkę osącz na bibule.

 

Mięso i warzywa podawaj posypane serem oraz kostkami bułki.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin