Dżem jerzynowo-agrestowy.pdf
(
30 KB
)
Pobierz
Dżem jeżynowo-agrestowy
Składniki:
40 dag jeżyn 40 dag agrestu 1 brzoskwinia bez pestki (15 dag) 50 dag cukru żelującego
Sposób wykonania:
Jeżyny przebrać, opłukać na sicie, kilkakrotnie zanurzając je w wodzie, za każdym razem
świeżej; osączyć i oczyścić z szypułek. Brzoskwinię umyć i pokroić w wąskie paski.
Agrest oczyścić z szypułek, opłukać i osączyć. Owoce wymieszać z cukrem żelującym
pozostawić na 30 minut, aż puszczą sok. Następnie, mieszając, doprowadzić do wrzenia
i gotować około 3 minut na dużym ogniu, nadal stale mieszając. Gorący dżem przełożyć
do wyprażonych słoików twist off. Słoiki zamknąć i ostudzić pod kocem, odwrócone do
góry dnem.
Plik z chomika:
Rafiiiiiiiiii
Inne pliki z tego folderu:
Przetwory - przepisy.pdf
(752 KB)
PRZETWORY(1).rar
(1922 KB)
PRZETWORY.rar
(1922 KB)
Smalec domowy.pdf
(28 KB)
Zalewa octowa do ryb.txt
(0 KB)
Inne foldery tego chomika:
!!!Ciekawe!!!!#
;;;;;;;;;;;GRY PO POLSKU;;;;;;;;;;;;
~Rozmowy telefoniczne ~ ~zajrzyj bo fajne
► NALEWKI I WINA ◄
►►►TOP 25 NAJLEPSZYCH HORRORÓW ŚWIATA
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin