Bananowa kasza manna - Lekki brzuch.pdf

(164 KB) Pobierz
17.12.2014
Lekki brzusio - lekko, zdrowo, smacznie
Bananowa kasza manna.
Nakręciłam się na kaszkę mannę z bananem, pomyślałam, że będzie super żeby ją tutaj dodać. Kiedy
przyszło do robienia zdjęć okazało się, że nie mam nic co mogłoby stylistycznie uwypuklić to zdjęcie.
Mimo więc, że nie wygląda to wspaniale i kolorowo to smakuje wyśmienicie. Nie wiem czy smak
można porównać do bananowych gotowych kaszek, bo takie pewnie jadłam, ale nie pamiętam
smaku. Ta jest prawdziwie bananowa i gęsta. Można ją jeść na ciepło, a także schłodzić w lodówce.
Zjadłam jeszcze ciepłą, która ukoiła moje bolące gardło. Myślałam, że takie chorowanie w lecie już
mi się nie przydarzy, a jednak, piwo z lodówki może okazać się złem w takie upały.
Kasza manna z bananem
Składniki
(n a 1 porcję):
data:text/html;charset=utf-8,%3Ch3%20class%3D%22post-title%20entry-title%22%20itemprop%3D%22name%22%20style%3D%22margin%3A%200px%…
1/2
17.12.2014
Lekki brzusio - lekko, zdrowo, smacznie
200 ml mleka
2 łyżki kaszy manny
1 mały lub pół dużego, mocno dojrzałęgo banana
3-4 krople aromatu herbatnikowego
TU
Przygotowanie:
1.
Do garnuszka wlać mleko, lekko podgrzać. Dodać kaszę, skroić banana i zagotować, od czasu
do czasu mieszając.
2.
Kawałki banana rozgnieść widelcem, aby powstały mniejsze części. Wlać aromat, wymieszać.
3.
Zdjąć z ognia kiedy kasza będzie gęsta. Zjeść ciepłe lub schłodzić w lodówce.
data:text/html;charset=utf-8,%3Ch3%20class%3D%22post-title%20entry-title%22%20itemprop%3D%22name%22%20style%3D%22margin%3A%200px%…
2/2
Zgłoś jeśli naruszono regulamin