Jajka faszerowane szynką.docx

(14 KB) Pobierz

Jajka faszerowane szynką

Składniki

·         4 jajka

·         100 g szynki

·         1 łyżka majonezu

·         1/2 łyżeczki musztardy

·         1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki

·         1 łyżka szczypiorku

·         1 rzodkiewka

Przygotowanie

·         Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtka i umieścić je w głębokim talerzu. Rozgnieść widelcem.

·         Dodać pokrojoną w drobną kosteczkę szynkę, posiekany szczypiorek, bazylię lub natkę, połączyć z majonezem i musztardą. Doprawić solą i pieprzem.

·         Farszem wypełnić połówki białek i ułożyć na talerzu, udekorować rzodkiewką, szczypiorkiem lub bazylią.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin