Racuchy z jabłkami i brzoskwiniami.docx

(74 KB) Pobierz

Racuchy z jabłkami i brzoskwiniami

C:\Documents and Settings\user\Pulpit\z22403654V,racuchy.jpg

Składniki:

500 ml maślanki

2 jajka

350 g mąki pszennej

50 g cukru pudru

1 łyżeczka sody oczyszczonej

1 jabłko

1 brzoskwinia

olej

 

Dodatkowo:

Ręcznik papierowy Velvet Turbo

 

Wykonanie:

W dużej misce wymieszaj maślankę z jajkami. Przesiej do miski mąkę, cukier puder oraz sodę oczyszczoną i wymieszaj z mokrymi składnikami na jednolitą masę.

Jabłko pokrój w poprzek na cienkie, okrągłe plastry i wytnij gniazda nasienne. Brzoskwinię przekrój na pół, wyjmij pestkę i każdą połówkę również pokrój w plastry.

Na patelni rozgrzej cienką warstwę oleju. Plastry jabłka i brzoskwini zanurzaj w cieście i kładź bezpośrednio na rozgrzanej patelni. Racuchy smaż na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor. Usmażone racuchy odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i od razu podawaj.

Więcej: http://haps.gazeta.pl/haps/10,160769,22403540,racuchy-z-jablkami-i-brzoskwiniami.html

Zgłoś jeśli naruszono regulamin