Kanapki z pastą.pdf

(1002 KB) Pobierz
KANAPKI Z PASTĄ
przepisy.pl
Kanapka z pastą z rzodkiewki "Śnieżynka"
przepisy.pl
Składniki:
kromki chleba z ziarnami dyni - 4 sztuki
Rama Classic
- 4 łyżki
ser twarogowy - 250 gramów
rzodkiewka - 1 pęczek
cebula dymka ze szczypiorkiem - 1 sztuka
15 minut
4 osoby
Łatwe
Sposób przygotowania:
1. Rzodkiewki umyj, a następnie pokrój w plasterki lub słupki. Cebulę dymkę posiekaj.
2. Wymieszaj w miseczce biały ser, Ramę i cebulę.
3. Na kromki chleba nakładaj przygotowaną pastę i plastry rzodkiewki.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego
www.przepisy.pl.
Znajdź nas na Facebooku
www.facebook.com/przepisypl
Kanapki z włoską pastą pomidorową
przepisy.pl
Składniki:
twarożek - 120 gramów
koncentrat pomidorowy - 3 łyżki
chleb razowy na miodzie, kromki - 6 sztuk
Rama Classic
Majonez Hellmann's Babuni
- 2 łyżki
pomidorki koktajlowe - 4 sztuki
szczypiorek - 0.5 pęczków
15 minut
4 osoby
Łatwe
czarne oliwki - 4 sztuki
Sposób przygotowania:
1. Twarożek wymieszaj z koncentratem pomidorowym i majonezem aż powstanie gładka pasta.
2. Pieczywo posmaruj margaryną a następnie nakładaj przygotowaną pastą.
3. Pomidorki koktajlowe pokrój na ćwiartki i ułóż je na kanapkach.
4. Szczypiorek drobno posiekaj a oliwki pokrój na ćwiartki i udekoruj kanapki.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego
www.przepisy.pl.
Znajdź nas na Facebooku
www.facebook.com/przepisypl
Kanapki z pastą z wędzonej makreli
przepisy.pl
Składniki:
wędzona makrela - 1 sztuka
twarożek - 120 gramów
chleb z ziarnami słonecznika, kromki - 6 sztuk
Rama Classic
Majonez Hellmann's Babuni
- 2 łyżki
cebula - 1 sztuka
natka pietruszki - 0.5 pęczków
15 minut
4 osoby
Łatwe
Sposób przygotowania:
1. Makrelę oczyść ze skóry i ości, a następnie rozgnieć np. widelcem.
2. Twaróg wymieszaj z majonezem, dodaj makrelę i posiekaną w drobną kostkę cebulę.
3. Kromki z chleba razowego pokrój na trójkąty lub kwadraciki i posmaruj margaryną. Nałóż pastę z makreli. Kanapki
udekoruj gałązkami natki pietruszki.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego
www.przepisy.pl.
Znajdź nas na Facebooku
www.facebook.com/przepisypl
Kanapka z pastą jajeczną "Zielona muszelka"
przepisy.pl
Składniki:
bułka grahamka - 4 sztuki
Rama Classic
- 4 łyżki
jajka - 4 sztuki
cebula dymka ze szczypiorem - 1 sztuka
liście sałaty rzymkiej - 4 sztuki
30 minut
4 osoby
Łatwe
Sposób przygotowania:
1. Jaja ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupek. Pokrój je drobno, a cebulę dymkę posiekaj. Wymieszaj wszystko w
miseczce z 2 łyżkami Ramy.
2. Bułki grahamki przekrój na pół, posmaruj Ramą.
3. Sałatę umyj i osusz. Na połówkach grahamek ułóż liście sałaty i pastę jajeczną.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego
www.przepisy.pl.
Znajdź nas na Facebooku
www.facebook.com/przepisypl
Zgłoś jeśli naruszono regulamin