Przepis na grillowaną sałatkę z bakłażana Kuchnia Lidla.pdf

(1265 KB) Pobierz
28.9.2014
Przepis na grillowaną sałatkę z bakłażana Kuchnia Lidla
Grillowana sałatka z bakłażana i pomidorów
Co kupić
2 średnie bakłażany
200 g pomidorów koktajlowych
100 g sera feta
2 łyżki świeżej bazylii
2 łyżki świeżej mięty
1/2 cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
szczypta płatków chilli
sól
Lubię to!
0
Jak zrobić
Serwis kuchnialidla.pl wykorzystuje pliki cookies. Korzystając
z
Przygotowanie
się na ich zapisywanie w Twoim
serwisu zgadzasz
komputerze. Możesz zmienić ustawienia cookies w
Bakłażana pokrój w plasterki. Każdy plasterek posmaruj za pomocą pędzelka oliwą z oliwek i grilluj na patelni grillowej przez 2-3 minuty z
przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz w naszej
polityce
każdej strony, aż się przyrumienią. Przełóż bakłażana do naczynia.
Czosnek posiekaj.
ZAMKNIJ
prywatności.
Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy i podsmaż przez kilka sekund czosnek razem z płatkami chilli. Dodaj sok z 1/2 cytryny,
wymieszaj i gotowym sosem polej plasterki bakłażana.
Pomidory pokrój w ćwiartki. Ser feta rozkrusz na kawałki. Dodaj wszystko do bakłażana.
Bazylię i miętę drobno posiekaj. Ziołami udekoruj sałatkę.
poziom: łatwy
porcji: 4
czas: 20min
http://kuchnialidla.pl/product/grillowana-salatka-z-baklazana-i-pomidorow
1/1
Zgłoś jeśli naruszono regulamin