Przepis na sałatkę z pieczonym kurczakiem i ziemniakami Kuchnia Lidla.pdf

(1311 KB) Pobierz
28.9.2014
Przepis na sałatkę z pieczonym kurczakiem i ziemniakami Kuchnia Lidla
Sałatka z pieczonym kurczakiem
Co kupić
piersi kurczaka "Świeża porcja": 400 g
ziemniaki: 3 szt.
jajka: 3 szt.
sałata lodowa: 1 szt.
czerwona cebula: 1 szt.
orzechy włoskie Alesto: 150 g
musztarda Mikado: 1 łyżeczka
oliwa z oliwek Primadonna: 6 łyżeczek
miód: do smaku
sól Castello: do smaku
pieprz Mikado: do smaku
szczypiorek: 1 pęczek
pomidor: 1 szt.
sok z cytryny: 4 łyżeczki
Serwis kuchnialidla.pl wykorzystuje pliki cookies. Korzystając
Lubię to!
0
z serwisu zgadzasz się na ich zapisywanie w Twoim
komputerze. Możesz zmienić ustawienia cookies w
Jak zrobić
przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz w naszej
polityce
poziom: łatwy
porcji: 4
czas: 15min
prywatności.
ZAMKNIJ
Przygotowanie
Ugotowane w mundurkach ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, kroimy w półksiężyce. Sałatę obieramy z
zewnętrznych liści, rwiemy je na kawałki. Cebulę kroimy w piórka.
Pieczonego kurczaka kroimy według uznania w kostkę lub w paski. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy pokruszone orzechy
włoskie.
W małym naczyniu mieszamy sok z cytryny z miodem, musztardą, solą i pieprzem, po czym łączymy z oliwą z oliwek.
Jak podawać
Sos dodajemy do sałatki, całość bardzo delikatnie mieszamy. Sałatkę dzielimy na porcje i przed podaniem dekorujemy kawałkami pomidora
oraz drobno pokrojonym szczypiorkiem.
http://kuchnialidla.pl/product/Salatka-z-pieczonym-kurczakiem
1/1
Zgłoś jeśli naruszono regulamin