Przepis na sałatkę z salami Kuchnia Lidla.pdf

(1300 KB) Pobierz
28.9.2014
Przepis na sałatkę z salami Kuchnia Lidla
Sałatka z salami
Co kupić
małe ziemniaki, ugotowane: 4 szt.
pieczarki w zalewie octowej Baresa : 0,5 słoiczka
mała czerwona cebula: 1 szt.
salami Pikok : 100 g
pomidory w zalewie Baresa : 0,5 słoiczka
mieszanka sałat Toppo : 1 opakowanie
listki bazylii: 1 garść
oliwa Primadonna: 4 łyżki
ocet balsamico Acentino : 1 łyżka
miód Marlene: 1 łyżeczka
sól Castello: szczypta
pieprz Mikado: szczypta
Lubię to!
0
Serwis kuchnialidla.pl wykorzystuje pliki cookies. Korzystając
Jak zrobić
z serwisu zgadzasz się na ich zapisywanie w Twoim
poziom: łatwy
porcji: 6
czas: 15min
komputerze. Możesz zmienić ustawienia cookies w
przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz w naszej
polityce
Przygotowanie
prywatności.
w
ZAMKNIJ
Ziemniaki kroimy plastry, pieczarki na ćwiartki, cebulę w piórka.
Odsączone z oliwy pomidory kroimy na paseczki. Plastry salami przekrawamy na pół.
W salaterce układamy sałatę, na niej ziemniaki, cebulę i pieczarki. Dodajemy pomidory i bazylię. Na wierzchu rozkładamy plastry salami.
Polewamy sałatkę sosem sporządzonym z dokładnie wymieszanej oliwy, octu balsamico, miodu, soli i pieprzu.
Jak podawać
Podajemy z bagietką.
http://kuchnialidla.pl/product/Salatka-z-salami
1/1
Zgłoś jeśli naruszono regulamin