Przepis na tarty z gruszką i gorgonzolą Kuchnia Lidla.pdf

(1210 KB) Pobierz
28.9.2014
Przepis na tarty z gruszką i gorgonzolą Kuchnia Lidla
Tarta z gruszką i gorgonzolą
Co kupić
ciasto francuskie Belbake: 1 opakowanie
średnie gruszki: 2 szt.
ser gorgonzola Lovilio: 1 opakowanie
orzechy włoskie Alesto: 50 g
masło Pilos: 1 łyżka
Lubię to!
0
Jak zrobić
poziom: łatwy
porcji: 6
czas: 25min
Przygotowanie
Gruszki obieramy, kroimy na niezbyt grube plastry.
Ciastem wykładamy formę na tartę lub zwykłą prostokątną blaszkę. Roztapiamy 1 łyżkę masła, po czym smarujemy nim ciasto.
Kruszymy ser gorgonozla i siekamy orzechy. Na cieście równomiernie rozkładamy rozkruszony ser oraz kawałki gruszek i posypujemy
posiekanymi orzechami włoskimi.
Pieczemy ok. 15 minut (do zarumienienia ciasta) w piekarniku nagrzanym do 220°C.
Serwis kuchnialidla.pl wykorzystuje pliki cookies. Korzystając
z serwisu zgadzasz się na ich zapisywanie w Twoim
komputerze. Możesz zmienić ustawienia cookies w
przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz w naszej
polityce
prywatności.
ZAMKNIJ
http://kuchnialidla.pl/product/Tarta-z-gruszka-i-gorgonzola
1/1
Zgłoś jeśli naruszono regulamin