Carpaccio z ogórka.rtf

(1 KB) Pobierz

Carpaccio z ogórka.

 

2 ogórki małosolne

3 łyżki oleju arachidowego

1 łyżka octu winnego

1 ząbek czosnku

ostra papryka-szczypta

1 łyżka listków bazylii

gałązka koperku

50 g łososia wędzonego

1 łyżeczka soku z cytryny

sol, pieprz

 

Wykonanie.

Ogórki małosolne, najlepiej dwudniowe, pokroić w cienkie plasterki.

Ułożyć na talerzu.

Utrzeć ocet ze zmiażdżonym czosnkiem ,papryką i posiekaną bazylią oraz olejem .Doprawić solą i pieprzem.

Polać ogórki i odstawić na 30 minut.

Łososia pokroić w paski i skropić sokiem z cytryny, ułożyć na talerzu z ogórkowym carpaccio .

Ta mała przekąska świetnie smakuje z białym chlebem z masełkiem.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin