MENU 14 DNI Dzień I: Śniadanie: - sok z marchwi - Zakwas buraczany - Surówka: kapusta pekińska, 1/4 pomarańczy, cytryna - Surówka: seler korzeń, marchew, jabłko, ocet jabłkowy - Gotowane warzywa: marchew, koperek zielony - 1/2 grapefruita Obiad: - Zupa: cebulowa - Surówka: sałata zielona, pomidor, cebula - Surówka: dynia, jabłko, czarna porzeczka, cytryna - Gotowane warzywa: kalafior w ziołach - Owoce: jabłko Kolacja: - Sok lub inny napój: jabłkowy - Surówka: biała rzodkiew, jabłko, rodzynki - Surówka: brokuł, ogórek kiszony, czosnek - Gotowane warzywa: bigos ze świeżej kapusty - Dodatek surowych jarzyn: pomidor Dzień II: Śniadanie: - Sok z marchwi - Zakwas buraczany - Surówka: biała kapusta, marchew, jabłko, ocet jabłkowy - Surówka: brukiew, jabłko, rodzynki, zielona pietruszka - Gotowane warzywa: biała rzodkiew, zielona pietruszka - Owoce: jabłko Obiad: - Zupa: jarzynowa - Surówka: cukinia, jabłko, rodzynki - Surówka: tarty kalafior, ogórek kiszony, czosnek - Gotowane warzywa: buraki czerwone faszerowane - Owoce: arbuz Kolacja: - Sok lub inny napój: sok pomidorowy - Surówka: czarna rzepa, jabłko, marchew, zielona pietruszka - Surówka: kapusta czerwona, 1/4 pomarańczy, cytryna - Gotowane warzywa: jabłko pieczone faszerowane maliną - Dodatek surowych jarzyn: ogórek kiszony Dzień III: Śniadanie: - Sok z marchwi - Zakwas buraczany - Surówka: kabaczek, jabłko, rodzynki - Surówka: pomidor, sałata zielona, seler stołowy, szczypiorek - Gotowane warzywa: brokuł gotowany w ziołach - Owoce: 1/2 grapefruita Obiad: - Zupa: bogracz (jarzynowa zakwaszana ogórkiem kiszonym) - Surówka: pietruszka korzeń, jabłko, marchew, cytryna - Surówka : papryka, rzodkiewka, cebula, kiszony ogórek - Gotowane warzywa : kapusta faszerowana warzywami z przecierem pomidorowym - Owoce: jabłko Kolacja: - Sok lub inny napój: sok jabłkowy - Surówka: por, truskawka, jabłko - Surówka: czerwone buraki, kiszona kapusta - Gotowane warzywa: leczo jarskie - Dodatek surowych jarzyn: papryka Dzień IV: Śniadanie: - Sok z marchwi - Zakwas buraczany - Surówka: kiszona kapusta, marchew, jabłko, szczypiorek - Surówka: brokuł tarty, jabłko, jagody, cytryna - Gotowane warzywa: cebula, zielona pietruszka - Owoce: jabłko Obiad: - Zupa: pomidorowa - Surówka: seler korzeń, cebula czerwona, rzodkiewka, szczypiorek - Surówka:biała rzodkiew, jabłko, koperek zielony - Gotowane warzywa: szaszłyk warzywny - Owoce: truskawki Kolacja: - Sok lub inny napój: sok warzywny zakwaszany cytryną - Surówka: kabaczek, jabłko, truskawki - Surówka: biała kapusta, marchew, cebula, jabłko - Gotowane warzywa: mus owocowy z mieszanych owoców - Dodatek surowych jarzyn: ogórek kiszony Dzień V: Śniadanie: - Sok z marchwi - Zakwas buraczany - Surówka: kapusta pekińska, 1/4 pomarańczy, cytryna - Surówka: kabaczek, marchewka, jabłko, ocet jabłkowy - Gotowane warzywa: marchew, koperek zielony - Owoce: 1/2 grapefruita Obiad: - Zupa: cebulowa - Surówka: sałata zielona, pomidor, cebula - Surówka: dynia, jabłko, czarna porzeczka, cytryna - Gotowane warzywa : kalafior gotowany w ziołach - Owoce: arbuz Kolacja: - Sok lub inny napój: sok jabłkowy - Surówka: czarna rzepa, jabłko, rodzynki, - Surówka: kapusta czerwona, jabłko, truskawka, cytryna - Gotowane warzywa: puree z korzenia pietruszki z jabłkiem, koperek - Dodatek surowych jarzyn: kalarepa Dzień VI: Śniadanie: - Sok z marchwi - Zakwas buraczany - Surówka: cukinia, czarna porzeczka, jabłko - Surówka: ogórek świeży, papryka czerwona - Gotowane warzywa: seler korzeń z koperkiem - Owoce: jabłko Obiad: - Zupa: ogórkowa - Surówka: buraki czerwone, cebula, ogórek kiszony - Surówka: biała rzodkiew, jabłko, jagody - Gotowane warzywa: gołąbki jarski - Owoce: melon Kolacja: - Sok lub inny napój: sok pomidorowy - Surówka: brukiew, cytryna, 1/4 mandarynki - Surówka: brokuł tarty, rzodkiew, czosnek, kiszony ogórek - Gotowane warzywa: jabłko pieczone faszerowane maliną lub truskawką - Dodatek surowych jarzyn: pomidor Dzień VII: Śniadanie: - Sok z marchwi - Zakwas buraczany - Surówka: dynia, jabłko, rodzynki, sok z cytryny - Surówka: marchew, jabłko, szczypiorek, koperek - Gotowane warzywa: kiszona kapusta, zielona pietruszka - Owoce: 1/2 grapefruita Obiad: - Zupa: kalafiorowa - Surówka: papryka zielona, rzodkiewka, cebula - Surówka: czerwona kapusta, jabłko, czarna porzeczka, cytryna - Gotowane warzywa: kabaczek faszerowany warzywami - Owoce: jabłko Kolacja: - Sok lub inny napój: sok z kapusty kiszonej - Surówka: czarna rzepa, truskawka, jabłko - Surówka: seler stołowy, jabłko, sok z cytryny - Gotowane warzywa: cukinia duszona z jabłkiem, cytryna - Dodatek surowych jarzyn: ogórek kiszony Dzień VIII: Śniadanie: - Sok z marchwi - Zakwas buraczany - Surówka: kabaczek, jabłko, rodzynki - Surówka: kiszone ogórki, cebula - Gotowane warzywa: pietruszka korzeń - Owoce: jabłko Obiad: - Zupa: z pora - Surówka: sałata zielona, pomidor, szczypiorek - Surówka: kapusta pekińska, jabłko, jagody - Gotowane warzywa: brokuł - Owoce: truskawki Kolacja: - Sok lub inny napój: sok warzywny zakwaszany kwasem mlekowym (Avit) - Surówka: czerwone buraki, jabłko, rodzynki - Surówka: kapusta biała, marchewka, szczypiorek - Gotowane warzywa: mus jabłkowy - Dodatek surowych jarzyn: ogórek kiszony Dzień XIX: Śniadanie: - Sok z marchwi - Zakwas buraczany - Surówka: brukiew, jabłko, cytryna - Surówka: tarty brokuł, kiszony ogórek, czosnek - Gotowane warzywa: dynia z wiśniami - Owoce: 1/2 grapefruita Obiad: - Zupa: marchwiowa - Surówka: papryka, rzodkiewka, kiszony ogórek - Surówka: czerwona kapusta, arbuz, sok z cytryny - Gotowane warzywa: gołąbki warzywne - Owoce: melon Kolacja: - Sok lub inny napój: sok jabłkowy - Surówka: biała rzodkiew, jabłko, truskawka - Surówka: kabaczek, jabłko, jagody - Gotowane warzywa: puree z dyni - Dodatek surowych jarzyn: kalarepa Dzień X: Śniadanie: - Sok z marchwi - Zakwas buraczany - Surówka: świeża kapusta, jabłko, cebula - Surówka: marchew, jabłko, koperek - Gotowane warzywa: por - Owoce: jabłko Obiad: - Zupa: koperkowa - Surówka: pomidor, czerwona cebula, ogórek kiszony - Surówka: dynia, rodzynki, cytryna - Gotowane warzywa: kabaczek faszerowany warzywami - Owoce: arbuz Kolacja: - Sok lub inny napój: sok wielowarzywny - Surówka: czarna rzepa, jabłko, pietruszka zielona - Surówka: seler korzeń, jabłko, czarne jagody - Gotowane warzywa: jabłko pieczone - Dodatek surowych jarzyn: rzodkiewki Dzień XI: Śniadanie: - Sok z marchwi - Zakwas buraczany - Surówka: kapusta pekińska, 1/4 mandarynki - Surówka: marchew, jabłko, szczypiorek - Gotowane warzywa: seler korzeń, koperek zielony - Owoce: 1/2 grapefruita Obiad: - Zupa: cebulowa - Surówka: sałatka z owoców (jabłko, grapefruit, kiwi) - Surówka: ogórki małosolne, koperek - Gotowane warzywa : kalafior gotowany w ziołach - Owoce: jabłko Kolacja: - Sok lub inny napój: sok pomidorowy - Surówka: czerwone buraki, cebula, ogórek kiszony - Surówka: brukiew, marchew, czarna porzeczka - Gotowane warzywa: bigos warzywny z kiszonej kapusty - Dodatek surowych jarzyn: ogórek kiszony Dzień XII: Śniadanie: - Sok z marchwi - Zakwas buraczany - Surówka: cukinia, jabłko, malina - Surówka: biała kapusta, marchew, cytryna - Gotowane warzywa: biała rzodkiew, zielona pietruszka - Owoce: jabłko Obiad: - Zupa: z brukselki - Surówka: sałata zielona, papryka, cebula - Surówka: czerwona kapusta, 1/4 pomarańczy - Gotowane warzywa: szaszłyk warzywny - Owoce: mieszanka owocowa Kolacja: - Sok lub inny napój: sok grapefruitowy - Surówka: kiszona kapusta, czerwone buraki - Surówka: seler, jabłko, truskawki - Owoce: kilka truskawek - Dodatek surowych jarzyn: papryka Dzień XIII: Śniadanie: - Sok z marchwi - Zakwas buraczany - Surówka: kapusta pekińska, jabłko, marchew - Surówka: kalafior tarty, ogórek kiszony, czosnek - Gotowane warzywa: brukiew, koperek - Owoce: 1/2 grapefruita Obiad: - Zupa: kapuśniak ze słodkiej kapusty - Surówka: dynia, jabłko, rodzynki - Surówka: pomidory, rzodkiewka, szczypiorek - Gotowane warzywa: puree z marchwi - Owoce: truskawki Kolacja: - Sok lub inny napój: sok z kiszonej kapusty - Surówka: brukiew, marchew, melon - Surówka: czarna rzepa, jabłko, cytryna - Gotowane warzywa: kabaczek duszony - Dodatek surowych jarzyn: pomidor Dzień XIV: Śniadanie: - Sok z marchwi - Zakwas buraczany - Surówka: biała kapusta, jabłko, cebula, nać pietruszki - Surówka: seler korzeń, marchewka, sok z cytryny - Gotowane warzywa: marchew, koperek - Owoce: jabłko Obiad: - Zupa: selerowa - Surówka: papryka, cebula, rzodkiewka, szczypiorek - Surówka: kabaczek, jabłko, koperek - Gotowane warzywa: brokuł - Owoce: arbuz Kolacja: - Sok lub inny napój: sok pomidorowy - Surówka: biała rzodkiew, jabłko, maliny - Surówka: czerwone buraki, jabłko - Gotowane warzywa: bigos ze słodkiej kapusty - Dodatek surowych jarzyn: ogórek kiszony
np16