Zupa czosnkowa.docx

(26 KB) Pobierz

Zupa czosnkowa – przepis na najlepszy antybiotyk na świecie!

Ludzie bardzo często rozdrabniają czosnek i mieszają z oliwą z oliwek, następnie nakładają go na kanapkę, są prawie zawsze zdrowi. Nic dziwnego, gdyż czosnek jest najsilniejszym antybiotykiem na świecie. Wiele firm farmaceutycznych wykonuje badania na działanie czosnku, aby jego właściwości były przenoszone do wyrobów farmaceutycznych.



Źródło: http://www.zdrowyportal.org/2429/zupa-czosnkowa-100-razy-bardziej-skuteczniejsza-niz-antybiotyki/

 

http://www.zdrowyportal.org/wp-content/uploads/2016/11/zupa-czosnkowa-300x207.jpg

Zupa czosnkowa – składniki:

·                      50 ząbków czosnku

·                      ¼ szklanki oliwy z oliwek najwyższej jakości

·                      2 czerwone cebule

·                      4 łyżki masła

·                      1 litr bulionu z kurczaka

·                      2 szklanki mleka kokosowego lub innego mleka

·                      1 łyżeczka suszonego tymianku lub 2 łyżeczki świeżego

·                      1 łyżeczka suszonego oregano

·                      1 łyżeczka suszonych liści bazylii

·                      ½ łyżeczki soli

·                      ½ łyżeczki czarnego pieprzu

·                      2 łyżki świeżo mielonych liści pietruszki (opcjonalnie)

·                      ¼ szklanki posiekanego świeżego szczypiorku (opcjonalnie)

·                      1 cytryna świeże (do dekoracji)

 

Zupa czosnkowa – sposób przygotowania

1.                   Rozgrzej piekarnik do 175 stopni.

2.                   Pokrój główki czosnku na pół i umieść je przekrojoną częścią ku dołu.

3.                   Dolej oliwę z oliwek.

4.                   Pieczemy przez 45-60 minut, aż czosnek będzie wydawał swój aromat lub będzie robił się brązowy.

5.                   Z piekarnika wszystko przekładamy do garnka i przenosimy wszystko na ogień.

6.                   Do upieczonych ząbków czosnku dodajemy masło oraz drobno pokrojona cebulę.

7.                   Dodajemy bulion i czekamy doprowadzamy do jego wrzenia.

8.                   Dodajemy wszystkie pozostałe składniki i na wolnym ogniu podgrzewamy około 15 minut.

9.                   Zmniejszamy ogień do minimum i dodajemy mleko.

10.               Wszystkie składniki blendujemy (blender z nierdzewną końcówką).

11.               Zupa czosnkowa – ciepła gotowa do spożycia.

12.               Udekorować świeżą pietruszką i i szczypiorkiem (można dodać cytrynę do dekoracji).



 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin