Cukiniowe_placuszki_.PDF

(97 KB) Pobierz
Cukiniowe placuszki Magdaleny
Składniki:
1000g cukini
250g mąki
1 średnia cebula
1 jajko
sól
1/2 łyżeczki pieprzu
1 łyżka jogurtu naturalnego
Wykonanie:
1) Cukinie obrać, wydrążyć środek. Pokroić na małe kawałki i wrzucić do
naczynia miksującego. Rozdrobnić: 8-10s / obr. 5
2) Następnie przełożyć rozdrobnioną cukinię na sito z Varomy, posolić
kilka szczypt i odstawić aby woda odciekła (około 30 minut) od czasu do
czasu mieszać kopystką.
3) Po upływie 30 minut cebulę pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do
naczynia miksującego i rozdrobnić 3s / obr. 5
4) Dodać odsączoną cukinię, mąkę, jajko, jogurt naturalny, pieprz i sól do
smaku
5) Wymieszać 30s /
obroty wsteczne/
obr. 6 (na pierwsze 5s) a później 5.
6) Z powstałej masy smażyć placuszki na gorącym oleju na złoty kolor.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin