Tybetańska nalewka czosnkowa
by Redakcja · 5 października 2016
W 1971 roku podczas wyprawy UNESCO, w jednym z tybetańskich klasztorów została odnaleziona receptura Eliksiru młodości – nalewki czosnkowej, datowana na IV-V wiek p.n.eTybetańska nalewka czosnkowa oczyszcza organizm z odkładającego się tłuszczu, wypłukuje nierozpuszczony wapń, gwałtownie poprawia przemianę materii, oczyszcza naczynia krwionośne, zapobiega zawałowi serca, miażdżycy oraz paraliżowi, tworzeniu się nowotworów, likwiduje szum w głowie, poprawia wzrok, odmładza i bardzo wzmacnia organizm.
Tybetańska nalewka czosnkowa przepis
Składniki:350 g obranego czosnku najlepiej polskiego200 ml czystego spirytusu spożywczego
Przygotowanie:Przygotować naczynie, które można zamknąć, najlepiej słoik.Czosnek obrać i rozetrzeć, następnie zalać go spirytusem szczelnie zamknąć.Odstawić do ciemnego, chłodnego miejsca (nie lodówka) na 10 dni.Następnie nalewkę należy odcedzić przelewając ją do innego słoika.Zamknąć i pozostawić w ciemnym, chłodnym miejscu ponownie na kolejne 4 dni. Po tym czasie nalewka jest gotowa do użycia.
Stosowanie:UWAGA: podajemy dawkowanie po najnowszej modyfikacji dokonanej przez pana Profesora Tombaka, w związku z współczesnym trybem życia ludzi:
1 dnia 2 x 4 krople2 dnia 2 x 6 kropli3 dnia 2 x 10 kropli4 dnia 2 x 15 kropli5 dnia 2 x 20 kropli6 dnia 2 x 25 kropli7 dnia 2 x 30 kropliNastępnie kontynuować kurację pijąc 25-35 kropli (w zależności od postury) 2 razy dziennie, dopóki nalewka się nie skończy
UWAGAPrzez cały czas picia nalewki, każdej dawce kropli powinno towarzyszyć wypicie 50 ml kwaśnego mlecznego produktu np: kefiru czy jogurtuAby zlikwidować zapach czosnku można po zażyciu nalewki zjeść trochę natki pietruszki, jabłko lub skórkę cytryny albo pomarańczy.
Michał Tombak
megur