Tybetańska nalewka czosnkowa.docx

(62 KB) Pobierz

Tybetańska nalewka czosnkowa

by Redakcja · 5 października 2016

W 1971 roku podczas wyprawy UNESCO, w jednym z tybetańskich klasztorów została odnaleziona receptura Eliksiru młodości  – nalewki czosnkowej, datowana na IV-V wiek p.n.e
Tybetańska nalewka czosnkowa oczyszcza organizm z odkładającego się tłuszczu, wypłukuje nierozpuszczony wapń, gwałtownie poprawia przemianę materii, oczyszcza naczynia krwionośne, zapobiega zawałowi serca, miażdżycy oraz paraliżowi, tworzeniu się nowotworów, likwiduje szum w głowie, poprawia wzrok, odmładza i bardzo wzmacnia organizm.

Tybetańska nalewka czosnkowa

 

Tybetańska nalewka czosnkowa przepis

Składniki:
350 g obranego czosnku najlepiej polskiego
200 ml czystego spirytusu spożywczego

Przygotowanie:
Przygotować naczynie, które można zamknąć, najlepiej słoik.
Czosnek obrać i rozetrzeć, następnie zalać go spirytusem szczelnie zamknąć.
Odstawić do ciemnego, chłodnego miejsca (nie lodówka) na 10 dni.
Następnie nalewkę należy odcedzić przelewając ją do innego słoika.
Zamknąć i pozostawić w ciemnym, chłodnym miejscu ponownie na kolejne 4 dni. Po tym czasie nalewka jest gotowa do użycia.

Tybetańska nalewka z czosnkiem
Stosowanie:
UWAGA: podajemy dawkowanie po najnowszej modyfikacji dokonanej przez pana Profesora Tombaka, w związku z współczesnym trybem życia ludzi:

1 dnia 2 x 4 krople
2 dnia 2 x 6 kropli
3 dnia 2 x 10 kropli
4 dnia 2 x 15 kropli
5 dnia 2 x 20 kropli
6 dnia 2 x 25 kropli
7 dnia 2 x 30 kropli
Następnie kontynuować kurację pijąc 25-35 kropli (w zależności od postury) 2 razy dziennie, dopóki nalewka się nie skończy

UWAGA
Przez cały czas picia nalewki, każdej dawce kropli powinno towarzyszyć wypicie 50 ml kwaśnego mlecznego produktu np: kefiru czy jogurtu
Aby zlikwidować zapach czosnku można po zażyciu nalewki zjeść trochę natki pietruszki, jabłko lub skórkę cytryny albo pomarańczy.

Michał Tombak

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin