Kurzina.pdf

(2 KB) Pobierz
Kurzina
(z m odej pokrzywy)
Skladniki:
Pokrzywa mloda 5-10 szt.
Szczypiorek 1 peczek
Slonina 10 dag (lub mas o)
Cebula mala 1 szt.
Maka pszenna 2-3 plaskie lyzki
Sol,pieprz naturalny zmielony
Przepis:
Zielenine oplukac i drobno posiekac.Zagotowac wode z sola (ok.1 1/2 litra)Na wrzaca
wode wrzucic zielenine i chwilke pogotowac.Cebule pokroic w drobna kostke i
usmazyc na skwarkach wytopionych ze sloniny,po czym dodac make i sporzadzic
jasna zasmazke,ktora nalezy zagescic zupe.Przyprawic do smaku sola i niewielka
iloscia pieprzu.Podawac na goraco z ziemniakami.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin