Leczo pasteryzowane.txt

(0 KB) Pobierz
SKŁADNIKI:

    2 kg papryki
    1 kg cebuli
    1 kg cukinii
    1,5 kg pomidorów
    sól
    pieprz
    czosnek
    olej
    papryka mielona

PRZYGOTOWANIE:

Pokroić paprykę, cebulę, cukinię oraz pomidory. Na oleju porcjami krótko smażyć paprykę, cebulę i cukinię, nie mogš być zbyt miękkie i przełożyć do garnka. Na koniec podsmażyć pomidory i połšczyć składniki. Dusić 5 minut razem, doprawić solš, pieprzem, czosnkiem oraz mielonš paprykš. Goršcš masę przełożyć do słoików pozostawiajšc 2-3 cm wolnej przestrzeni, do każdego słoika wlać 1 łyżke oleju, wytrzeć dokładnie brzegi i zamknšć. Pasteryzować 20 minut.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin