ciasto 1/2 kg mški 30 dag masła 3 żółtka 20 dag cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Zagnieć ciasto i podzielić , aby do 1 /4 dodać czubatš łyżeczke kakao .Zagnieć.dać do lodówki. Masa serowa 1 kg sera 5 żółtek 5 białek +3 białka od ciasta 20 dag masła 1 szkl cukru cukier waniliowy, budyń i brzoskwinie. Utrzeć masę serowš , dodać pianę, lekko wymieszać. Wykonanie Zetrzeć jasne ciasto i posypać kawš lub kakao.Na to masa serowa , brzoskwinie, ciasto ciemne,upiec ok. godziny. Polewa 20 dag rodzynek namoczyć w ciepłej wodzie. 2 czekolady mleczne lub jedna mleczna i 1 gorzka. 10dag masła. do roztopionego masła z czekoladami dodać rodzynki, lekko podsmazyć cišgle mieszajšc.Wylozyć na zimny sernik. Inna nazwa to sernik kapłański, ale ja mówię wiateczny.?
ametyst4