2014-10-06 NEAPOLITANA.pdf

(187 KB) Pobierz
DIETA UDERZENIOWA: NEAPOLITANA
2 DNI
Śniadanie:
9:30
II Śniadanie:
11:30
– szklanka kawy z mlekiem odtłuszczonym 1,5% tłuszczu
– 2 kromki chleba razowego z chudą wędliną drobiową, sałatą i pomidorem
– szklanka soku z czarnej porzeczki
– 1 pomarańcza
– jogurt naturalny z 2 łyżkami Fibroki Granulki
Obiad:
14:30
Podwieczorek:
17:30
Kolacja:
20:00
– zupa neapolitańska
– kurczak (150 g) pieczony na blasze
– szklanka soku pomidorowego
– dorsz (100 g_ duszony w pomidorach i cukinii
– jogurt otłuszczony z 2 łyżkami Fibroki Granulki
ANALIZA ŻYWIENIOWA:
– wartość energetyczna: 1157 Kcal, węglowodany: 40,8%, tłuszcze: 27,5%, białko: 31,6%,
błonnik: 19,6 g
SUPLEMENTY DIETY
– DRENANAT DN (1/0/1)
– BELLISILUET (2/0/2)
– ONAPLUS (0/1/0)
– VADENA (0/1/0)
– FIBROKI GRANULKI 1 x dziennie 2 płaskie łyżki stołowe
ZUPA NEAPOLITAŃSKA
SKŁADNIKI:
włoszczyzna
świeże pomidory lub pomidory konserwowe
bulion ziołowy
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
W ziołowym bulionie ugotować włoszczyznę bez marchwi i ziemniaków z przewagą selera i
cebuli z dodatkiem świeżych pomidorów lub pomidorów konserwowych (puszka).
Zgłoś jeśli naruszono regulamin