Przekładaniec z masą budyniową.docx

(285 KB) Pobierz

Przekładaniec z masą budyniową

Tego potrzebujesz:

Ciasto:
 

·                      45 dag mąki

·                      2 łyżeczki sody oczyszczonej

·                      15 dag masła

·                      15 dag cukru

·                      2 łyżki miodu

·                      2 jajka

Wierzch:
 

·                      5 dag masła

·                      4 łyżki cukru

·                      2 łyżki miodu

·                      20 dag orzechów włoskich

Krem:
 

·                      3/4 l mleka

·                      10 dag cukru

·                      2 budynie śmietankowe

·                      25 dag miękkiego masła

·                      polewa czekoladowa

Sposób przygotowania

Sprawdź przepis na ciasto z masą budyniową!

1.                   Budyń ugotuj na osłodzonym mleku.

2.                   Z składników zagnieć ciasto.

3.                   Podziel na 3 części.

4.                   Masło rozpuść z cukrem i miodem (na masę orzechową).

5.                   Wsyp posiekane orzechy, przesmaż, mieszając.

6.                   Części ciasta cienko rozwałkuj i przełóż do prostokątnej formy.

7.                   Na jednym placku rozłóż orzechy.

8.                   Piecz mniej więcej po 10 min w 180 st. C, wystudź.

9.                   Zimny budyń utrzyj z masłem.

10.               Przekładaj nim blaty, umieszczając na wierzchu ten z orzechami.

11.               Udekoruj polewą.

http://polki.pl/work/privateimages/formats/V5_MT_LIFE/188308.jpg

Zgłoś jeśli naruszono regulamin