Racuszki szczypiorkowe.rtf

(1711 KB) Pobierz

Racuszki szczypiorkowe

 

 

Składniki:

 

1 kg ugotowanych w skórce ziemniaków

1 łyżka masła

2 łyżki śmietany kremówki

szczypiorek

2 łyżki startego, żółtego sera

3 jajka

sól

olej

 

 

Sposób przygotowania:

 

Ziemniaki obrać, zmiksować z jajami, śmietaną, masłem i solą. Dodać posiekany szczypiorek. Rozgrzać olej, łyżką kłaść masę ziemniaczaną, obsmażyć z obu stron na złoty kolor. Można podawać posypane wiórkami z żółtego sera.

 

 

Czytaj więcej na http://mamdziecko.interia.pl/kuchnia-dla-malucha/dieta-bezglutenowa/news-racuszki-szczypiorkowe,nId,1066317#utm_source=sg&utm_medium=referral&utm_campaign=recipes?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=other

Zgłoś jeśli naruszono regulamin