Karta menu 2.odt

(10 KB) Pobierz
Przekąski zimne

Przekąski zimne

·         Pasztet z zająca przyprawiany jałowcem z leśną żurawiną 19,00

·         Tatar z polędwicy wołowej w Państwa wersji smakowej 24,00

·         Tatar z łososia bogato doprawiony 21,00

·         Śledzie po kaszubsku na razowym chlebie z rodzynkami 17,00

Przekąski gorące

·         Złociste, chrupiące placki ziemniaczane z różowym łososiem i czerwonym kawiorem 42,00

·         Pierogowe trio ( pierogi nadziewane smakowitą cielęciną z grzybami, pierogi ruskie, pierogi z aszą gryczaną i twarogiem ) 21,00

·         Delikatne naleśniki z rzecznymi rakami w sosie ze świeżych pomidorów 46,00

Sałaty

·         Sałata rukola z grzybami z patelni w balsamicznym sosie vinegret 25,00

·         Mieszanka sałat (lodowa, maślana, dębolistna, cykoria) z owocami skropiona malinowym sosem vinegret 28,00

·         Sałata z gęsią wątróbką, pieczonym jabłkiem i orzechami 28,00

·         Sezonowa sałata szefa kuchni 27,00

·         Sałata zielona po polsku z faszerowanymi jajami 19,00

Zupy

·         Kiszony czerwony barszcz z kołdunami 14,00

·         Żurek na zakwasie z mąki żytniej gotowany na suszonych borowikach 15,00

·         Esencjonalna zupa rybna 12,00

·         Wykwintny rosół z wielu mięs z makaronem 10,00

Dania główne

·         Sznycelki z indyka z jajem przepiórczym i ziemniakami purre 23,00

·         Rostbef z grila marynowany w świeżych ziołach podany z sosami 47,00

·         Peklowana pieczona golonka z dodatkiem kiszonej kapusty z grochem 31,00

·         Polędwiczki wieprzowe w sosie pomidorowym ze szpinakiem 36,00

·         Soczysty filet z suma w zielonym pieprzu i szpinaku 39,00

·         Wstążki makaronu z mleczną cielęciną oprószane parmezanem 22,00

·         Halibut na parze w sosie z białych porów 36,00

·         Filet z łososia na parze w musie pomidorowym 29,00

Zgłoś jeśli naruszono regulamin