CIASTO TOFFI
Dla początkujących
Ciasto1puszka mleka słodzonego4żółtka1/2szkl.cukru pudru3szkl.mąki1 kostka margaryny2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 3 śmietany 36% 2 śmietan-fix 1/2 szkl.cukru pudru
Ciasto: Mleko w puszce wstawić do garnka z wodą i gotować przez 3 godz. Z reszty w/w składników zagnieść ciasto ,podzielić je na pół i upiec obie części w dwóch blaszkach o jednakowej wielkości. Ostudzić. Masa: Śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Wyłożyć masę na pierwszy placek i przykryć drugim. Otworzyć puszkę i wyłożyć karmel (mleko) na wierzch. Można posypać orzechami. Mleko w puszce powinno się wykładać na ciasto gdy jest ono dobrze ciepłe, ponieważ lepiej się wtedy rozsmarowuje.
Atena80