M. Montignac - Jeść, aby schudnąć.pdf

(1751 KB) Pobierz
Spis treści
SŁOWO WSTĘPNE
OD AUTORA
WPROWADZENIE
PRAWDZIWA ŚWIATOWA EPIDEMIA
CZYNNIK RYZYKA DLA ZDROWIA
NADWAGA JEST PO PROSTU POCZĄTKIEM OTYŁOŚCI
OTYŁOŚĆ W AMERYCE
BEZNADZIEJNY PRZYPADEK
ROZDZIAŁ 1 DIETY NISKOKALORYCZNE: DIETETYKA KLĘSKI
MIT KALORII
INSTYNKT PRZETRWANIA
ROZDZIAŁ 2 PARAMETRY ODŻYWCZE
ENERGETYCZNE SKŁADNIKI ODŻYWCZE
BIAŁKA
WĘGLOWODANY
LIPIDY, CZYLI TŁUSZCZE
NIEENERGETYCZNE SKŁADNIKI ODŻYWCZE
BŁONNIK
ROZDZIAŁ 3 DLACZEGO TYJEMY?
SZLAKIEM NADMIARU INSULINY
INNA HIPOTEZA
WYPADKOWA STĘŻENIA CUKRU WE KRWI PO POSIŁKU
ZMIANA OBYCZAJÓW ŻYWIENIOWYCH
AMERYKAŃSKI MODEL ŻYWIENIA
KONIEC FRANCUSKIEGO MODELU ŻYWIENIA
ROZDZIAŁ 4 METODA – FAZA I: TRACENIE NA WADZE
POKARMY POD SPECJALNYM NADZOREM
CUKIER
CHLEB
PRODUKTY ZAWIERAJĄCE SKROBIĘ
OWOCE
NAPOJE
POCZĄTEK FAZY I (TRACENIE NA WADZE)
ŚNIADANIE
OBIAD
PRZYJĘCIE LUB SPOTKANIE W GRONIE PRZYJACIÓŁ
KOLACJA
PIKNIK
PODWIECZOREK
INNE ZALECENIA
CIĄG DALSZY FAZY I
ROZDZIAŁ 5 METODA – FAZA II: UTRZYMANIE STABILNEJ WAGI
FAZA II BEZ ODSTĘPSTW
FAZA II Z ODSTĘPSTWAMI
ROZDZIAŁ 6 NIEDOCUKRZENIE KRWI – PODSTAWOWY CZYNNIK
ZMĘCZENIA
ROZDZIAŁ 7 WITAMINY, SOLE MINERALNE I MIKROELEMENTY
WITAMINY
NIEDOSTATEK WITAMIN
UTRATA WITAMIN NA SKUTEK GOTOWANIA
BRAK WITAMIN NA SKUTEK NIEDOSTATKU ODŻYWCZEGO
JAK UNIKNĄĆ UBYTKÓW WITAMINOWYCH?
SOLE MINERALNE I MIKROELEMENTY
ROZDZIAŁ 8 WYSOKI POZIOM CHOLESTEROLU WE KRWI, CHOROBY
SERCA I UKŁADU KRĄŻENIA, A NAWYKI ŻYWIENIOWE
CHOLESTEROL: POZORNY INTRUZ
„ZŁY” i „DOBRY” CHOLESTESROL
STĘŻENIE CHOLESTEROLU WE KRWI
RYZYKO CHORÓB SERCA I UKŁADU KRĄŻENIA
DIETA
ROZDZIAŁ 9 CUKIER: SŁODYCZ, KTÓRA ŻYCZY NAM BARDZO ŹLE
TROCHĘ HISTORII
CUKIER UKRYTY
MIÓD
Zgłoś jeśli naruszono regulamin