Jedz ryby.pdf

(327 KB) Pobierz
1
Jedz ryby. Przepisy
przyrządzania karpia i innych
ryb słodkowodnych
Elżbieta Kiewnarska
Wydawnictwo Związku Organizacyj Rybackich
Rzeczypospolitej Polskiej, Warszawa, 1930
Pobrano z Wikiźródeł dnia 20.11.2018
2
JE DZ RYB Y
PRZEPISY PRZYRZĄDZANIA
KARPIA
I INNYCH RYB SŁODKOWODNYCH
O P R A C O WA N E P R Z E Z
PANIĄ ELŻBIETĘ
N A K Ł A D I.
WYDAWNICTWO ZWIĄZKU ORGANIZACYJ
RYBACKICH RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ
WA R S ZAWA — 1930
SPIS RZECZY.
 Ryby w kuchni polskiej
 Karp po polsku
 Karp na szaro
3
Str.
3
7
7
 Karp w galarecie
 Karp wędzony
 Karp pieczony w słoninie
 Bigos z karpia
 Szczupak faszerowany pieczony
 Szczupak po żydowsku
 Marynata klasztorna ze szczupaka
 Duży szczupak z małych rybek
 Karasie w śmietanie
 Lin z czerwoną kapustą
 Stynki smażone
 Stynki gotowane
 Sielawy marynowane
 Kotlety z ryby surowej
 Drobne rybki marynowane po grecku
 Kotlety z ryb gotowanych
 Suflet z ryby
 Budyń z ryby
 Zimny pasztet z ryby
 Rybki zapiekane z kartoflami
 Krążki z ryb
8
9
10
11
11
13
14
14
15
16
16
17
17
18
19
20
21
21
22
23
24
ZAKŁADY GRAFICZNE E. i DRA K. KOZIAŃSKICH — WARSZAWA.
4
Tekst jest własnością publiczną (public domain). Szczegóły licencji na stronie
autora: Elżbieta Kiewnarska.
5
Zgłoś jeśli naruszono regulamin