Mrożone cytryny zwalczają najgorsze choroby. Dzięki nim możesz pożegnać się z rakiem, cukrzycą i nadwagą
Owoce cytrusowe zawierają limonoidy, które są naturalnie występującymi związkami fitochemicznymi o silnych właściwościach przeciwutleniających i leczniczych. Nowe badania wykazały, że limonoidy hamują rozwój komórek nowotworowych w przypadku raka piersi. Fakt ten rzuca nowe światło na istotę spożywania owoców cytrusowych, gdyż jak się okazało, stanowią ważny element profilaktyki nowotworowej.
Skórka z cytryny ma 5-10 razy większe stężenie cennych substancji odżywczych niż sok, dlatego nigdy nie powinno się jej wyrzucać. Najlepiej zaopatrzyć się w owoce z upraw ekologicznych, dokładnie je umyć i umieścić w zamrażarce. Gdy będą zamrożone można je posiekać na kawałki lub zetrzeć na tarce bez wcześniejszego obierania. W takiej formie idealnie nadają się do wszelkiego rodzaju potraw, np. do zup, sałatek, deserów, czy płatków owsianych, a jedzone w całości dostarczą nam niesamowitych korzyści.
Źródło: pixabay.com
Badania naukowe potwierdziły, że mrożone cytryny bardzo dobrze sprawdzają się w leczeniu cyst, infekcji bakteryjnych i wirusowych, depresji oraz nadciśnienia. Wspomagają również oczyszczanie organizmu z toksyn i pasożytów, a nawet redukują stres.
Wszystkie informacje na temat mrożonych cytryn zostały ujawnione przez jeden z największych na świecie koncernów farmaceutycznych.
Nie zwlekaj z mrożeniem cytryn i ciesz się ich licznymi właściwościami leczniczymi. Pamiętaj, że tylko Ty jesteś odpowiedzialny za swoje zdrowie.
A-n-i-t-a