Jedz ryby.pdf
(
327 KB
)
Pobierz
1
Jedz ryby. Przepisy
przyrządzania karpia i innych
ryb słodkowodnych
Elżbieta Kiewnarska
Wydawnictwo Związku Organizacyj Rybackich
Rzeczypospolitej Polskiej, Warszawa, 1930
Pobrano z Wikiźródeł dnia 20.11.2018
2
JE DZ RYB Y
PRZEPISY PRZYRZĄDZANIA
KARPIA
I INNYCH RYB SŁODKOWODNYCH
O P R A C O WA N E P R Z E Z
PANIĄ ELŻBIETĘ
N A K Ł A D I.
WYDAWNICTWO ZWIĄZKU ORGANIZACYJ
RYBACKICH RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ
WA R S ZAWA — 1930
SPIS RZECZY.
Ryby w kuchni polskiej
Karp po polsku
Karp na szaro
3
Str.
3
7
7
Karp w galarecie
Karp wędzony
Karp pieczony w słoninie
Bigos z karpia
Szczupak faszerowany pieczony
Szczupak po żydowsku
Marynata klasztorna ze szczupaka
Duży szczupak z małych rybek
Karasie w śmietanie
Lin z czerwoną kapustą
Stynki smażone
Stynki gotowane
Sielawy marynowane
Kotlety z ryby surowej
Drobne rybki marynowane po grecku
Kotlety z ryb gotowanych
Suflet z ryby
Budyń z ryby
Zimny pasztet z ryby
Rybki zapiekane z kartoflami
Krążki z ryb
8
9
10
11
11
13
14
14
15
16
16
17
17
18
19
20
21
21
22
23
24
ZAKŁADY GRAFICZNE E. i DRA K. KOZIAŃSKICH — WARSZAWA.
4
Tekst jest własnością publiczną (public domain). Szczegóły licencji na stronie
autora: Elżbieta Kiewnarska.
5
Plik z chomika:
ChomikKulturalny
Inne pliki z tego folderu:
Potrawy z kasz i mąki.pdf
(561 KB)
Zupy i sosy (Kiewnarska, 1929).pdf
(755 KB)
Potrawy z ryb.pdf
(624 KB)
Potrawy i konserwy z grzybów.pdf
(502 KB)
Jedz ryby.pdf
(327 KB)
Inne foldery tego chomika:
A. S. Byatt
Aaa
Abagnale Frank
Abaszydze Grigoł
Abbott Jeff
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin