Cieple_sniadania_e_03c2.pdf

(238 KB) Pobierz
Małgorzata Haisig
CIEPŁE ŚNIADANIA
29 SPOSOBÓW NA DOBRY
POCZĄTEK DNIA
Kup książkę
© Copyright by
Małgorzata Haisig & e-bookowo
Grafika na okładce: 123rf.com
Projekt okładki:
Małgorzata Haisig
ISBN e-book 978-83-7859-468-0
ISBN druk 978-83-7859-469-7
Wydawca: Wydawnictwo internetowe e-bookowo
www.e-bookowo.pl
Kontakt: wydawnictwo@e-bookowo.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie, rozpowszechnianie części lub całości
bez zgody wydawcy zabronione
Wydanie I 2015
Kup książkę
Konsultacja przepisów wg zasad kuchni Pięciu Przemian
- Anna Krasucka - dietetyk leczniczy TCM
z Akademii Odżywiania dla Zdrowia „Pięć Smaków”
(www.piecsmakow.com.pl)
4
Kup książkę
CZĘŚĆ I
WSTĘP
Kiedy po raz pierwszy usłyszałam od lekarza Medycyny
Wschodniej, że powinnam jeść ciepłe śniadania, zadziwiłam
się. Jak to, co to właściwie oznacza? Natychmiast przeanali-
zowałam swoje tygodniowe śniadaniowe menu: poniedzia-
łek: kanapki, wtorek: kanapki, środa: jajecznica, czwartek:
kanapki, piątek: płatki śniadaniowe na mleku. Chyba rzeczy-
wiście nie wyglądało to dobrze.
Postanowiłam więc wprowadzić w jadłospisie niewielkie
zmiany – kupiłam toster i przyrządzałam w nim grzanki.
Całkiem dobre rozwiązanie jak na początek - pomyślałam.
Bardzo szybko jednak zdałam sobie sprawę, że ciepłe śniada-
nia to coś bardziej wyjątkowego i wymagającego. Po pierw-
sze - trzeba wstać wcześniej i poświęcić więcej czasu na przy-
gotowanie takiego posiłku. Po drugie - warto przyjrzeć się
uważnie produktom spożywczym, które w szczególny sposób
nadają się na poranne, ciepłe dania.
Niedługo potem pojechałam na pierwsze warsztaty roz-
wojowe, na których nauczyłam się gotować kilka wspania-
łych śniadaniowych potraw. Z czasem było już coraz lepiej.
5
Kup książkę
Zgłoś jeśli naruszono regulamin