kotleciki-z-jajek-a-la-carbonara.pdf

(63 KB) Pobierz
Kotleciki z jajek a la carbonara
przepisy.pl
Składniki:
wędzona szynka - 300 gramów
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
- 1 opakowanie
ziemniaki - 200 gramów
jajka ugotowane na twardo - 4 sztuki
surowe jajka - 2 sztuki
bułka tarta - 400 gramów
Gałka muszkatołowa z Indonezji Knorr
- 1 szczypta
45 minut
3 osoby
Łatwe
sól
tłuszcz do smażenia
posiekana natka pietruszki
Sposób przygotowania:
1. Szynkę pokrój w kostkę. Ugotuj jajka i zetrzyj je wraz z ziemniakami na tarce. Następnie połącz starte jajka i ziemniaki z
szynką.
2. Dodaj surowe jajka, łyżkę tartej bułki oraz szczyptę gałki muszkatołowej i soli. Masę delikatnie wymieszaj.
3. Uformuj 8 kotlecików, obtocz w pozostałej ilości bułki tartej i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu (na złocisty kolor).
Następnie przełóż je w ciepłe miejsce.
4. Przygotuj Fix Spaghetti Carbonara Knorr zgodnie z podstawowym przepisem, ale bez dodatku szynki.
5. Do kotlecików dodaj gotowy Fix Knorr oraz posiekaną natkę (możesz udekorować danie również plastrami podsmażonych
pieczarek). Podawaj je np. z ziemniakami.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego
www.przepisy.pl.
Znajdź nas na Facebooku
www.facebook.com/przepisypl
Zgłoś jeśli naruszono regulamin