Spaghetti z tuńczykiem
Składniki na 4 porcje:
- 1 puszka tuńczyka w oleju,- 3 łyżki koncentratu pomidorowego,- 2 ząbki czosnku,- 15 dag żółtego sera,- paczka makaronu spaghetti,- 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku,- sól, pieprz.
Przygotowanie:
Tuńczyka odcedzić z oleju, wymieszać z 3 łyżkami koncentratu pomidorowego. Dusić na wolnym ogniu 5-10 minut. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, szczyptę soli, pieprzu i łyżeczkę słodkiej papryki w proszku. Zostawić na ogniu przez ok. 5 minut. Żółty ser utrzeć na grubej tarce. Wsypać do gorącego sosu i wymieszać. Ser powinien się rozpuścić. Odstawić z ognia. W dużym garnku zagotować ok. 4 litrów wody. Wsypać 1,5 łyżki soli i wlać łyżeczkę oliwy. Do wrzątku wrzucić makaron spaghetti. Gotować, aż zmięknie, odcedzić na sicie. Położyć na talerzach, polać gorącym sosem, posypać żółtym serem.Czas przygotowania 25 minutCzytaj więcej na http://kobieta.interia.pl/kuchnia/news-10-pomyslow-na-szybki-obiad,nId,408903,nPack,7#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
kalina745