Spaghetti z.docx

(41 KB) Pobierz

Spaghetti z tuńczykiem

Spaghetti z tuńczykiem /Smacznego

 

Składniki na 4 porcje:

 

- 1 puszka tuńczyka w oleju,
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego,
- 2 ząbki czosnku,
- 15 dag żółtego sera,
- paczka makaronu spaghetti,
- 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku,
- sól, pieprz.

Przygotowanie:

Tuńczyka odcedzić z oleju, wymieszać z 3 łyżkami koncentratu pomidorowego. Dusić na wolnym ogniu 5-10 minut. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, szczyptę soli, pieprzu i łyżeczkę słodkiej papryki w proszku. Zostawić na ogniu przez ok. 5 minut. Żółty ser utrzeć na grubej tarce. Wsypać do gorącego sosu i wymieszać. Ser powinien się rozpuścić. Odstawić z ognia. W dużym garnku zagotować ok. 4 litrów wody. Wsypać 1,5 łyżki soli i wlać łyżeczkę oliwy. Do wrzątku wrzucić makaron spaghetti. Gotować, aż zmięknie, odcedzić na sicie. Położyć na talerzach, polać gorącym sosem, posypać żółtym serem.
Czas przygotowania 25 minut

Czytaj więcej na http://kobieta.interia.pl/kuchnia/news-10-pomyslow-na-szybki-obiad,nId,408903,nPack,7#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin