Wyśmienite dania z ryżu i makaronu
Faszerowane paprykiPotrzebujemy:4 czerwone papryki 2 szklanki ugotowanego makaronu (małe muszelki) 4 plastry wędzonego boczku 2 małe pomidory 20 dag podsmażonych krewetek 3 łyżki startego żółtego sera oliwa posiekana natka pietruszki słodka mielona papryka bazylia sol, pieprz Sposób przygotowania:Z papryk odcinamy wierzchy, usuwamy gniazda nasienne. Boczek kroimy w kostkę, podsmażamy. Makaron mieszamy z pomidorami pokrojonymi w kostkę, krewetkami i 2 łyżkami sera. Dodajemy 2 łyżki oliwy i bazylię. Doprawiamy solą, pieprzem i mieloną papryką. Nadziewamy papryki, posypujemy resztą sera i natką. Przykrywamy wierzchami i pieczemy ok. 20 minut w temp. 180°C.
A-n-i-t-a