KREWETKI W PAPRYCE.docx

(70 KB) Pobierz

Wyśmienite dania z ryżu i makaronu

 

 

Faszerowane papryki

 

Faszerowane papryki

Potrzebujemy:
4 czerwone papryki
2 szklanki ugotowanego makaronu (małe muszelki)
4 plastry wędzonego boczku
2 małe pomidory
20 dag podsmażonych krewetek
3 łyżki startego żółtego sera
oliwa
posiekana natka pietruszki
słodka mielona papryka
bazylia
sol, pieprz

Sposób przygotowania:
Z papryk odcinamy wierzchy, usuwamy gniazda nasienne. Boczek kroimy w kostkę, podsmażamy.
Makaron mieszamy z pomidorami pokrojonymi w kostkę, krewetkami i 2 łyżkami sera. Dodajemy 2 łyżki oliwy i bazylię. Doprawiamy solą, pieprzem i mieloną papryką. Nadziewamy papryki, posypujemy resztą sera i natką. Przykrywamy wierzchami i pieczemy ok. 20 minut w temp. 180°C.

 

 

 

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin