Prosto i smacznie.pdf
(
2641 KB
)
Pobierz
PROSTO I SMACZNIE
przepisy.pl
Bób z cebulką
przepisy.pl
Składniki:
świeży bób 0.5 kilogramów
Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
1 łyżeczka
cebule małe 2 sztuki
masło 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
drobno posiekana pietruszka 0.25
szklanek
45 minut
3 osoby
Łatwe
cukier 1 łyżeczka
sok z 1/2 cytryny
Sposób przygotowania:
1. Bób ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Następnie wystudź i obierz.
2. Cebule pokrój w drobną kostkę.
3. Na patelni lub w rondlu rozgrzej oliwę z dodatkiem masła i zeszklij cebulkę oraz dodaj bób.
Całość smaż przez około 10 minut, a następnie dodaj posiekaną pietruszkę.
4. Potrawę dopraw przyprawą Knorr i sokiem z cytryny. Danie jest idealnym dodatkiem do mięsnych
dań, ale i dobrym pomysłem na przystawkę, kolację czy przekąskę.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego www.przepisy.pl. Znajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl
Delikatne leniwe z maślanką – VIDEO
przepisy.pl
Składniki:
mąka 30 gramów
miód 2 łyżki
kilka listków świeżej mięty
Fix Kopytka czy leniwe Knorr 1
opakowanie
woda 100 mililitrów
cukier waniliowy 1 łyżka
maślanka 150 mililitrów
15 minut
4 osoby
Łatwe
Sposób przygotowania:
1. Fix Knorr wymieszaj z cukrem waniliowym, maślanką, wodą oraz przeciśniętym przez praskę
serem. Odstaw ciasto na 10 minut.
2. Następnie podsyp delikatnie mąką, podziel ciasto na mniejsze kawałki i z każdego uformuj wałek.
3. Wałki ciasta pokrój nożem na kwadraty. Następnie dłońmi uformuj małe kulki i gotuj w wodzie
przez 23 minuty.
4. Ugotowane przełóż na talerz, polej miodem i podawaj udekorowane miętą. Możesz również
dodać ulubioną konfiturę owocową.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego www.przepisy.pl. Znajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl
Fasolka szparagowa z boczkiem
przepisy.pl
Składniki:
fasolka szparagowa świeża lub mrożona
400 gramów
Sos do warzyw na ciepło do mieszanki
warzyw ziołowomaślany Knorr 1
opakowanie
wędzony boczek 200 gramów
30 minut
4 osoby
Łatwe
Sposób przygotowania:
1. Fasolkę obierz, ugotuj do miękkości w osolonej wodzie, mrożoną tylko zagotuj,
2. Na patelni podsmaż pokrojony w kostkę boczek i dodaj fasolkę szparagową. Całość oprósz
sosem sałatkowym Knorr i dokładnie wymieszaj. Tak przygotowana fasolka to idealny dodatek do
ryb i mięs.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego www.przepisy.pl. Znajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl
Gołąbki z kapusty włoskiej
przepisy.pl
Składniki:
mięso mielone wieprzowowołowe 300
gramów
kapusta włoska liście 10 sztuk
Esencja do duszonych mięs Knorr 2
sztuki
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
ugotowany biały ryż 5 łyżek
cukier 1 łyżeczka
90 minut
4 osoby
Łatwe
jajka 2 sztuki
cebula 2 sztuki
Sposób przygotowania:
1. Liście kapusty sparz kilka minut we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Po wyjęciu wytnij grubsze
nerwy lub rozbij lekko tłuczkiem.
2. Cebulę pokrój w kostkę. Połowę podsmaż.
3. Do miski dodaj mięso, zeszkloną cebulę, jajka oraz ryż. Całość dopraw do smaku i dokładnie
wymieszaj.
4. Z farszu uformuj wałeczki, a następnie układaj na liściach kapusty. Liście kapusty zawiń.
5. Podsmaż pozostałą cebulę, dodaj koncentrat pomidorowy. Następnie wlej litr wrzącej wody i
dodaj Esencję do duszonych mięs Knorr, aby nadać daniu głębokiego smaku.
6. Na dnie drugiego garnka ułóż 2 liście kapusty, a na nich ułóż gołąbki. Całość zalej
przygotowanym sosem i duś na wolnym ogniu przez ok. 45 min. Gotowe gołąbki podawaj z
ziemniakami purée.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego www.przepisy.pl. Znajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl
Plik z chomika:
legniczanka
Inne pliki z tego folderu:
jak prawidlowo ukladac oz i widelec po oiedzie.jpg
(87 KB)
zastawa stolowa.jpg
(79 KB)
zastawa a stole.jpg
(53 KB)
roszaje kieliszkow.jpg
(101 KB)
prawidlowy serwis.jpg
(87 KB)
Inne foldery tego chomika:
Pliki dostępne do 21.01.2024
Bollywood
Dokumenty
Druty, szydelko,koraliki, itp
Film
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin