muffinki o smaku pizzy bialkowe.rtf

(18028 KB) Pobierz

Białkowo-tłuszczowe MUFFINY O SMAKU PIZZY

 

Wartości odżywcze w 2 muffinach:

Białko: 19,6g, Tłuszcze: 23,9g, Węglowodany: 1,9g, Kalorie: 301

 

Składniki na 6 sztuk:

– 4 całe jaja

– 40g sera feta

– 100g kiełbasy chorizo/ salami

– 40g mleka krowiego lub roślinnego

– 1/4 czerwonej papryki

– 1/2 czerwonej cebuli

– przyprawy: sól, pieprz, bazylia, pieprz cayenne

 

Przygotowanie:

Do jaj dolewamy mleko i przyprawy – roztrzepujemy. Warzywa kroimy drobno.

Formy do muffinów wykładamy plastrami chorizo (na każdego muffina zużyłem 3 plastry).

Foremki zalewamy masą jajeczną, dodajemy pokrojone warzywa, ser feta i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin