Białkowo-tłuszczowe MUFFINY O SMAKU PIZZY
Wartości odżywcze w 2 muffinach:
Białko: 19,6g, Tłuszcze: 23,9g, Węglowodany: 1,9g, Kalorie: 301
Składniki na 6 sztuk:
– 4 całe jaja
– 40g sera feta
– 100g kiełbasy chorizo/ salami
– 40g mleka krowiego lub roślinnego
– 1/4 czerwonej papryki
– 1/2 czerwonej cebuli
– przyprawy: sól, pieprz, bazylia, pieprz cayenne
Przygotowanie:
Do jaj dolewamy mleko i przyprawy – roztrzepujemy. Warzywa kroimy drobno.
Formy do muffinów wykładamy plastrami chorizo (na każdego muffina zużyłem 3 plastry).
Foremki zalewamy masą jajeczną, dodajemy pokrojone warzywa, ser feta i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut.
ElusiveWisper