Kaczka z ananasem.doc

(19 KB) Pobierz
CIASTO ORZECHOWO - CZEKOLADOWE

KACZKA Z  NADZIENIEM.

 

Składniki:

Kaczka;

6 sztuk wątróbek z kurczaka;

Pęczek natki pietruszki;

Jedna czerstwa bułka;

1 łyżka masła;

Cukier;

Oliwa;

Sól, pieprz.

 

              Kaczkę dokładnie umyć i osuszyć, natrzeć  solą i pieprzem.

Wątróbki i nasączoną bułkę przepuścić przez maszynką, dodać masło, sól, pieprz i posiekaną natkę  pietruszki, wszystko dokładnie wymieszać.

              Kaczkę napełnić farszem i zaszyć. Polać oliwą i piec ok. 40 min w temperaturze 240ºC.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin