sok żoł.pdf

(509 KB) Pobierz
DOBOWA DIETA SZPITALNA
Uzupełnij arkusz 'Pacjent'
Normy szpitalne:
Masa ciała i akt.fiz.
36
s
Lp
264
211
40
386
52
214
222
4
196
13
346
80
198
230
387
155
270
213
3
336
339
Dnia: 2015-01-26 g.09:44
2147
93
8360
1996
Energia
Masa
40
10
30
5
35
2
10
15
46
40
10
10
50
170
20
200
415
80
100
170
250
45
10
30
10
15
50
Odpa
dki
0
0
0
0
13
0
1
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
10
0
0
0
0
0
0
0
0
13
KJ
417
279
125
0
140
8
58
461
658
79
370
77
72
598
738
2880
486
155
264
496
5
558
185
65
59
19
39
kcal
100
67
30
0
33
2
14
110
157
19
88
18
17
143
176
688
116
37
63
119
0
133
44
15
14
5
9
89
109
96,8
72
91
65,4
18,83
27,89
14,59
234
287
94
269,1
12,9
7,0
15
110
16,6
2768
2973
381
Procent realizacji norm
Wartość wyliczona (SUMA)
Numer
kodowy
6.4.3.006
5.1.2.012
1.4.2.003
8.1.1.005
2.1.1.001
5.2.1.001
6.1.1.002
1.1.1.004
5.1.1.009
1.2.1.002
7.2.1.003
3.2.2.002
5.1.1.012
6.2.1.006
8.1.1.006
4.1.1.002
6.4.4.006
5.1.2.014
1.1.1.003
7.1.1.045
7.1.1.048
Skład
Białko
2,7
0,0
5,9
0,0
0,4
0,2
1,3
0,1
4,2
1,4
0,0
0,3
0,8
32,6
0,0
13,4
5,8
0,8
2,6
28,1
0,3
3,4
0,0
1,0
1,3
0,1
1,0
Tłuszcz
0,6
7,5
0,2
0,0
0,1
0,0
1,0
12,4
0,6
0,6
10,0
1,8
0,1
1,2
19,9
1,4
4,6
0,2
2,2
0,5
0,0
1,6
5,0
0,6
0,7
0,0
0,1
kw.tł.
kw. tł.
kw. tł.
Węglowo
Błonnik
Cholest
Sachar Laktoz
nasycon jednoniena wieloniena
dany
pokarmo
erol
oza
a
e
sycone
sycone
ogółem
wy
0,08
1,50
0,08
0,00
0,04
0,01
0,30
8,21
0,08
0,38
1,03
1,08
0,01
0,37
2,97
0,30
1,08
0,02
1,27
0,10
0,00
0,35
1,20
0,36
0,08
0,00
0,03
0,06
3,72
0,05
0,00
0,01
0,01
0,43
3,36
0,06
0,14
1,95
0,57
0,01
0,56
14,02
0,36
2,03
0,06
0,67
0,03
0,00
0,62
2,00
0,19
0,08
0,00
0,00
0,24
1,94
0,01
0,00
0,02
0,02
0,07
0,17
0,23
0,02
6,51
0,05
0,03
0,26
2,12
0,52
1,16
0,07
0,12
0,20
0,00
0,41
1,57
0,02
0,38
0,01
0,06
0
0
1
0
0
0
36
37
0
2
0
6
0
83
0
0
0
0
8
85
0
0
0
2
0
0
0
22,4
0,0
1,1
0,0
8,2
0,3
0,1
0,1
34,5
2,0
0,0
0,4
4,3
0,0
0,0
157,8
17,8
9,5
8,5
0,0
0,0
26,7
0,0
1,5
1,0
1,0
1,9
0,2
0,0
0,0
0,0
3,9
0,0
0,0
0,0
0,1
0,1
0,0
0,0
3,0
0,0
0,0
0,4
1,7
4,2
0,2
0,0
0,0
0,5
0,0
0,1
0,0
0,0
0,1
0,0
0,0
0,9
0,0
0,0
0,0
0,0
0,1
0,0
1,9
0,0
0,4
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
3,0
0,0
0,0
0,0
0,0
1,4
0,0
0,0
0,0
1,8
0,0
0,0
0,0
0,6
0,1
0,0
0,0
1,2
0,0
0,0
0,0
1,0
0,0
0,0
4,8
5,0
1,5
0,4
0,0
0,0
0,9
0,0
0,0
0,3
0,0
0,8
Sód
182
12
12
1943
0
1
14
1
1
18
0
4
21
80
0
12
328
2
29
151
28
209
12
14
1
0
1
Potas
55
1
29
0
138
12
13
4
51
56
0
12
141
782
0
222
552
160
109
619
40
52
0
42
48
15
150
Wapń
6
1
29
1
2
1
5
2
31
48
0
10
17
3
0
20
75
7
78
12
13
7
0
36
7
2
11
Nazwa produktu
Chleb pszenny
Masło roślinne kubkowe
Ser twarogowy chudy
Sól biała
Banan
Drożdże piekarskie, prasowane
Jaja kurze całe
Masło ekstra
Mąka pszenna, typ 500, wzbogacona
Mleko spożywcze 1,5% tłuszczu
Olej słonecznikowy
Śmietana 18% tłuszczu
Buraki puree mrożone
Mięso z piersi indyka bez skóry
Oliwa z oliwek
Ryż biały
Zupa jarzynowa
Brzoskwinia
Kasza jęczmienna z mlekiem
Dorsz świeży, filety bez skóry
Herbata, napar bez cukru
Kajzerki
Masło roślinne "Nova"
Mleko spożywcze 2% tłuszczu
Soja, kiełki
Sok cytrynowy
Szparagi
S
O
K
s
s
s
s
2s
2s
2s
2s
2s
2s
2s
2s
o
o
o
o
o
p
p
k
k
k
k
k
k
k
k
531 14.2.1.005
524 13.1.1.001
607 20.1.1.017
627 20.1.2.001
505 12.1.1.001
509 12.1.2.003
PODSUMOWANIE
DIETY DOBOWEJ :
ze Śniadania
z II Śniadania
z Obiadu
z Podwieczorku
z Kolacji
Masa
Odpa
dki
0
14
0
10
13
KJ
kcal
Białko
Tłuszcz
kw.tł.
kw. tł.
kw. tł.
Węglowo
Błonnik
Cholest
Sachar Laktoz
nasycon jednoniena wieloniena
dany
pokarmo
erol
oza
a
e
sycone
sycone
ogółem
wy
1,66
11,12
4,74
1,29
2,12
3,83
6,53
16,98
0,73
2,92
2,19
7,09
4,08
0,19
2,64
1
81
83
8
87
23,5
45,5
180,0
18,0
32,0
0,2
4,1
5,0
4,4
0,7
1,0
2,4
0,0
3,0
1,4
1,8
1,9
10,8
1,9
2,0
Sód
Potas
Wapń
85
168
855
180
580
820
1851
4773
419
1425
196
442
1140
100
339
8,7
7,8
52,7
3,4
35,0
8,2
26,4
27,1
2,4
8,5
2149
39
441
31
416
85
286
1697
269
967
37
99
115
85
87
Dietetyk_2-1 (1).xls DIETA_DOBOWA
1
Autor: Andrzej Mięgoć
z ramienia IŻŻ w Warszawie
DOBOWA DIETA SZPITALNA
420
61
1288
Składniki mineralne
Fosfor
40
1
72
0
7
5
20
2
31
39
0
7
7
405
0
270
83
19
70
247
3
35
0
26
16
1
26
Magnez
12
0
3
15
12
1
1
0
5
5
0
1
7
60
0
26
37
6
11
49
5
9
0
4
7
1
9
Żelazo
0,5
0,0
0,1
0,0
0,1
0,1
0,2
0,0
0,5
0,0
0,0
0,0
0,7
0,9
0,1
1,6
2,1
0,5
0,2
1,0
0,3
0,5
0,0
0,0
0,2
0,0
0,4
Cynk
0,44
0,00
0,34
0,00
0,06
0,06
0,18
0,01
0,26
0,15
0,00
0,03
0,23
1,41
0,01
3,46
0,79
0,11
0,27
0,78
0,18
0,35
0,00
0,10
0,12
0,01
0,45
Miedź
0,05
0,00
0,01
0,01
0,04
0,00
0,01
0,00
0,04
0,00
0,00
0,00
0,04
0,07
0,01
0,34
0,21
0,04
0,03
0,10
0,00
0,05
0,00
0,01
0,02
0,00
0,04
Mangan
0,23
0,00
0,01
0,01
0,15
0,02
0,00
0,00
0,12
0,01
0,00
0,00
0,18
0,02
0,00
2,02
0,42
0,10
0,07
0,02
0,85
0,15
0,00
0,01
0,02
0,00
0,10
A
0
90
2
0
3
0
27
122
0
8
0
15
1
15
0
0
664
79
21
10
0
6
60
8
0
0
51
D
0,00
0,50
0,01
0,00
0,00
0,00
0,17
0,11
0,00
0,00
0,00
0,01
0,00
0,00
0,00
0,00
0,25
0,00
0,02
1,70
0,00
0,05
0,50
0,01
0,00
0,00
0,00
E
0,22
2,39
0,00
0,00
0,09
0,02
0,07
0,38
0,18
0,02
4,67
0,03
0,02
0,03
2,39
0,66
1,95
0,77
0,08
0,75
0,00
0,37
1,50
0,02
0,02
0,02
0,90
Tiamina
0,077
0,000
0,009
0,000
0,014
0,015
0,006
0,001
0,276
0,015
0,000
0,003
0,008
0,061
0,000
0,104
0,087
0,018
0,029
0,111
0,000
0,050
0,000
0,011
0,034
0,005
0,071
256
10
90
9,0
8,81
1,00
4,04
887
3,00
12,29
1,3
62
0,804
1,193
17,70
2,22
Witaminy
Ryboflawi
Niacyna
na
0,029
0,001
0,149
0,000
0,035
0,021
0,054
0,005
0,138
0,068
0,000
0,013
0,021
0,255
0,000
0,054
0,116
0,043
0,117
0,082
0,025
0,028
0,000
0,051
0,012
0,002
0,085
0,37
0,00
0,03
0,00
0,18
0,17
0,01
0,00
1,79
0,04
0,00
0,01
0,16
8,36
0,00
1,64
1,66
0,78
0,28
4,06
0,25
0,26
0,00
0,03
0,11
0,02
0,63
B6
0,04
0,00
0,03
0,00
0,13
0,01
0,01
0,00
0,01
0,02
0,00
0,00
0,02
1,00
0,00
0,34
0,37
0,02
0,04
0,34
0,00
0,02
0,00
0,02
0,02
0,01
0,03
Foliany
12,3
0,0
8,1
0,0
7,7
28,1
6,5
0,5
24,8
2,0
0,0
0,4
35,0
13,6
0,0
58,0
32,4
3,2
2,6
20,4
12,5
14,3
0,0
1,5
16,0
1,1
75,0
B12
0,00
0,00
0,27
0,00
0,00
0,00
0,16
0,00
0,00
0,16
0,00
0,03
0,00
1,19
0,00
0,00
0,00
0,00
0,27
1,70
0,00
0,00
0,00
0,12
0,00
0,00
0,00
C
0,0
0,0
0,0
0,0
3,2
0,0
0,0
0,0
0,0
0,4
0,0
0,0
3,2
0,0
0,0
0,0
13,7
2,2
0,4
1,7
0,0
0,0
0,0
0,3
1,5
7,5
13,0
białka
11
0
81
0
4
50
36
0
11
29
0
6
19
93
0
8
20
9
17
96
100
10
0
27
38
5
42
400
56
225,5
3,51
21,1
% energii z:
tłuszczu
5
100
5
100
3
19
62
100
3
28
100
86
3
7
100
2
35
4
31
4
0
11
100
34
42
9
10
Dnia: 2015-01-26 g.09:44
węglowod
anów
84
0
14
0
93
31
2
0
86
43
0
8
78
0
0
90
45
87
52
0
0
79
0
39
20
86
48
Fosfor
Magnez
Żelazo
Cynk
Miedź
Mangan
A
D
E
Tiamina
Ryboflawi
Niacyna
na
0,179
0,334
0,446
0,160
0,284
0,40
2,19
11,82
1,06
5,35
B6
Foliany
B12
C
białka
tłuszczu
węglowod
anów
25%
33%
43%
70%
34%
113
111
765
89
353
29
25
130
17
84
0,6
1,0
5,3
0,7
2,4
0,78
0,74
5,90
0,38
1,98
0,06
0,09
0,67
0,07
0,22
0,24
0,29
2,63
0,17
1,14
92
175
680
100
135
0,51
0,30
0,25
0,02
2,26
2,62
5,47
5,05
0,85
3,57
0,087
0,330
0,260
0,047
0,281
0,07
0,18
1,74
0,06
0,43
20,4
70,0
139,0
5,8
140,7
0,27
0,35
1,19
0,27
1,82
0,0
3,6
16,8
2,6
24,0
23%
17%
28%
13%
40%
53%
50%
29%
18%
26%
Dietetyk_2-1 (1).xls DIETA_DOBOWA
2
Autor: Andrzej Mięgoć
z ramienia IŻŻ w Warszawie
DOBOWA DIETA SZPITALNA
z Dodatków (tzw. dożywianie)
SUMA DIETY DOBOWEJ
STRATY w procentach
SUMA DIETY po odjęciu STRAT
% energii z białka
% energii z tłuszczu
% energii z węglowodanów
0
1868
1868
0
36
36
0
9289
10%
8360
0
2218
10%
1996
0,0
107,5
10%
96,8
0,0
72,7
10%
65,4
0,00
20,92
10%
18,83
0,00
30,98
10%
27,89
0,00
16,21
10%
14,59
0
260
10%
234
0,0
299,0
10%
269,1
0,0
14,3
10%
12,9
0,0
7,8
10%
7,0
Dnia: 2015-01-26 g.09:44
0,0
18,4
10%
16,6
0
3076
10%
2768
0
3303
10%
2973
0
423
10%
381
24,2 %
35,2 %
40,7 %
Dietetyk_2-1 (1).xls DIETA_DOBOWA
3
Autor: Andrzej Mięgoć
z ramienia IŻŻ w Warszawie
DOBOWA DIETA SZPITALNA
0
1431
10%
1288
0
285
10%
256
0,0
10,0
10%
9,0
0,00
9,78
10%
8,81
0,00
1,11
10%
1,00
0,00
4,49
10%
4,04
0
1182
25%
887
0,00
3,34
10%
3,00
0,00
17,56
30%
12,29
0,000
1,005
20%
0,804
0,000
1,403
15%
1,193
0,00
20,82
15%
17,70
0,00
2,47
10%
2,22
0,0
375,9
40%
225,5
0,00
3,90
10%
3,51
0,0
47,0
55%
21,1
1,2
1,8
1,2
1,8
Dnia: 2015-01-26 g.09:44
2,0
2,0
Dietetyk_2-1 (1).xls DIETA_DOBOWA
4
Autor: Andrzej Mięgoć
z ramienia IŻŻ w Warszawie
DOBOWA DIETA SZPITALNA
Dnia: 2015-01-26 g.09:44
Dietetyk_2-1 (1).xls DIETA_DOBOWA
5
Autor: Andrzej Mięgoć
z ramienia IŻŻ w Warszawie
Zgłoś jeśli naruszono regulamin