stroganoff-z-boczniakami.pdf

(66 KB) Pobierz
Stroganoff z boczniakami
przepisy.pl
30 minut
4 osoby
Łatwe
Składniki:
piersi z kurczaka - 400 gramów
Fix Schab a'la Stroganoff Knorr
- 1 opakowanie
boczniaki - 300 gramów
cebula - 2 sztuki
śmietana 18% - 200 mililitrów
olej roślinny - 4 łyżki
kasza gryczana w torebkach - 2 sztuki
woda - 200 mililitrów
Sposób przygotowania:
1. Kaszę ugotuj według zaleceń producenta.
2. Umyj i osusz mięso oraz grzyby. Następnie kurczaka, boczniaki i cebulę pokrój w paski.
Wszystkie składniki podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.
3. Fix wymieszaj ze śmietaną i 200 ml wody. Dodaj do podsmażonych wcześniej składników.
Duś przez około 4-5 minut. Do gotowego dania dodaj łyżkę musztardy, aby nieco zaostrzyć
potrawę. Ugotowaną kaszę dobrze jest obsmażyć z boczkiem i doprawić do smaku
odrobiną Delikatu Knorr oraz szczyptą majeranku.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego
www.przepisy.pl.
Znajdź nas na Facebooku
www.facebook.com/przepisypl
Zgłoś jeśli naruszono regulamin