indyjski ser pamir.txt

(0 KB) Pobierz
Domowy indyjski ser panir
Sery
3 dni temu, 11:55 Ť poprzedni | następny ť  
offline Zohan
Kucharz
Przepisów: 2
Zgło nadużycie
Zdjęcie 1/1  
oceń:  12345
ocena: -

trudnoć: łatwe 
czas: 1-30 min 


SKŁADNIKI:
2 litry mleka ( najlepiej jak najtłustszego i niepasteryzowanego)
4 łyżki soku z cytryny

 
PRZYGOTOWANIE:
Mleko zagotować, zmniejszyć ogień i dodać sok z cytryny. Mieszać delikatnie i gotować, aż wytršci się serwatka, a na wierzchu powstanš granulki. Następnie wylać na sito wyłożone gazš, zbieramy brzegi i porzšdnie odciskamy. Następnie wieszamy nad miskš i pozostawiamy do odcieknięcia na kilka godzin. Ser gotowy!

Pamiętajcie, że można dodać do niego ulubione dodatki, gdy jest jeszcze ciepły. Wrzućcie posiekanš rukolę lub ulubione zioła, a otrzymacie wspaniały aromatyczny twaróg.


. 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin