Domowy indyjski ser panir Sery 3 dni temu, 11:55 Ť poprzedni | następny ť offline Zohan Kucharz Przepisów: 2 Zgło nadużycie Zdjęcie 1/1 oceń: 12345 ocena: - trudnoć: łatwe czas: 1-30 min SKŁADNIKI: 2 litry mleka ( najlepiej jak najtłustszego i niepasteryzowanego) 4 łyżki soku z cytryny PRZYGOTOWANIE: Mleko zagotować, zmniejszyć ogień i dodać sok z cytryny. Mieszać delikatnie i gotować, aż wytršci się serwatka, a na wierzchu powstanš granulki. Następnie wylać na sito wyłożone gazš, zbieramy brzegi i porzšdnie odciskamy. Następnie wieszamy nad miskš i pozostawiamy do odcieknięcia na kilka godzin. Ser gotowy! Pamiętajcie, że można dodać do niego ulubione dodatki, gdy jest jeszcze ciepły. Wrzućcie posiekanš rukolę lub ulubione zioła, a otrzymacie wspaniały aromatyczny twaróg. .
atuna01