sałatka ze śledziem.txt

(0 KB) Pobierz
 Sałatka z kapusty z ziemniakami i ledziem
Robiłam sałatkę warzywnš  i zostały ugotowane ziemniaki, więc postanowiłam zrobić takš oto sałatkę a przepis znalazłam w ksišżce Kuchnia Polska i dodaję do akcji Gotujemy po polsku IV.


20 dag kapusty kiszonej
2 duże ziemniaki
1 led
1 cebula
3 łyżki oleju
1 łyżeczka musztardy
cukier
pieprz
sól

ledzia wymoczyć, oczycić ze skóry i oci, pokroić w cienkie paski. Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać z łupin, pokroić w drobnš kostkę, odrobinę posłodzić. 
Rybę, ziemniaki, cebulę, kapustę kiszonš dokładnie wymieszać w salaterce. Następnie polać olejem połšczonym z musztardš, przyprawić do smaku cukrem, solš i pieprzem.
Zamiast ziemniaków w sałatce można wykorzystać ugotowanš drobnš fasolę perłowš.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin