łosoś pieczony.txt

(0 KB) Pobierz
Marcin Budynek  zamiast karpia
ostatnia aktualizacja: 19.12.2011, 17:23
Więcej
Kategorie: kuchnia polska , Kawa czy herbata? , Dania z ryb i owoców morza
ŁOSO PIECZONY W PANIERCE PIERNIKOWO-JOGURTOWEJ Z SOSEM POMARAŃCZOWO-IMBIROWYM
Składniki:
400 g filetów z łososia 
200 g jogurtu bałkańskiego, 
150g pierników, 
sól, pieprz, 
skórka z 1 pomarańczy, 
1 l soku pomarańczowego, 
2 łyżki miodu, 
Sposób przygotowania: 
Łososia przyprawiamy solš i pieprzem. Jogurt miksujemy z piernikami i smarujemy nim rybę, a następnie posypujemy startš skórkš pomarańczowš. Łososia pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp 140° C ok. 40 min. 
Miód karmelizujemy w rondlu, wlewamy sok pomarańczowy i gotujemy do zredukowania połowy objętoci.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin