Marcin Budynek zamiast karpia ostatnia aktualizacja: 19.12.2011, 17:23 Więcej Kategorie: kuchnia polska , Kawa czy herbata? , Dania z ryb i owoców morza ŁOSO PIECZONY W PANIERCE PIERNIKOWO-JOGURTOWEJ Z SOSEM POMARAŃCZOWO-IMBIROWYM Składniki: 400 g filetów z łososia 200 g jogurtu bałkańskiego, 150g pierników, sól, pieprz, skórka z 1 pomarańczy, 1 l soku pomarańczowego, 2 łyżki miodu, Sposób przygotowania: Łososia przyprawiamy solš i pieprzem. Jogurt miksujemy z piernikami i smarujemy nim rybę, a następnie posypujemy startš skórkš pomarańczowš. Łososia pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp 140° C ok. 40 min. Miód karmelizujemy w rondlu, wlewamy sok pomarańczowy i gotujemy do zredukowania połowy objętoci.
atuna01