krewetki mniam.txt

(0 KB) Pobierz
najlepiej rozmrazac w zimnej temperaturze ponizej nieco powyzej zera czyli w lodowce
ale jak mi sie spieszy to daje od razu na patelnie zamrożone i odparowuje


ja robie tak:
na paczkę krewetek takich zupełnie obranych lub z ogonkami tylko biore
ok pół kostki maska
5-6 zšbków czosnku rozdrobnionego i 1 papryczkę ostra jakiegokolwiek gatunku
podsmażam to na male pól minutki
w to wsypuje krewetki (najlepiej rozmrożone i osaczone )
smażę nie dłużej niż 8-10 minut jak sš rozmrożone- jak nie to na oko troszkę dłużej 
wsypuje garć posiekanej pietruszki sol pieprz i sok z polowy cytryny do miseczek albo jednej dużej w zależnoci od rodzaju pochłaniaczy po kawałku bagietki w garć do wybierania sosu i po 5 minutach nie ma

można bez papryczki (tak chyba robi szpila) i tez sa mniam
Zgłoś jeśli naruszono regulamin