Francuski chleb z automatu.rtf

(1 KB) Pobierz

Francuski chleb z automatu

 

400 g mąki pszennej chlebowej typ 650

·         220 ml wody

·         2 łyżki oliwy z oliwek

·         łyżeczka soli

·         łyżka cukru

·         3/4 łyżeczki suszonych drożdży instant

·         2 łyżki ziół prowansalskich Prymat


W formie automatu umieścić składniki według kolejności: woda, oliwa, sól, cukier, przesiana mąka, suszone drożdże. Nastawić 2 program pieczenia, wybrać wagę chleba 700 g i średni kolor zarumienienia.
W momencie w którym automat wyda dźwięk świadczący o tym, że to moment na dodanie pozostałych składników, dosypać zioła prowansalskie.
Gdy chleb będzie upieczony automat wyda z siebie charakterystyczny dźwięk. Wyjąć wtedy formę z automatu i wyciągnąć z niej chleb. Przed spożyciem wystudzić.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin