Zapiekanka z kaszy jaglanej z rodzynkami, jabłkami i miodem
Składniki:
· 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
· 5 łyżek prażonych jabłek z TEGO przepisu
· pół jabłka
· łyżka oleju kokosowego KLIK
· garść rodzynek
· łyżka miodu
· cynamon
Rodzynki zalać wodą i zostawić do namoczenia na minimum 20 minut aż napęcznieją.
Kaszę jaglaną ugotować według przepisu na opakowaniu. Ułożyć ją na dnie naczynia o zapiekania, posypać rodzynkami i przykryć prażonymi jabłkami.
Jabłko obrać i pokroić na plasterki, ułożyć na prażonych jabłkach, na to nałożyć olej kokosowy i miód.
Posypać cynamonem i zapiekać w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20-30 minut. Trzeba uważać, bo mi niestety przez nieuwagę zapiekanka się troszkę po bokach przypiekła :)
http://feeleat.blogspot.com/2013/09/zapiekanka-z-kaszy-jaglanej-z.html
mloda889