Cycki murzyna.doc

(21 KB) Pobierz
Cycki murzyna

                                                Cycki  murzyna

 

                                                                             Krem :

1 szkl. ------------  maku  zmielonego                              2 łyżki  ------  mąki  pszennej                        2 szkl. ------------  kokosu                                                 2 łyżki ------  mąki  ziemniaczanej

2 łyżki -----------  mąki                                                     ½ litra ------  mleka (odlać pół na rozrobienie )

1 łyżeczka ------  octu                                                       1 ------------  cukier  waniliowy

1 łyżeczka ------  proszku  do  pieczenia                         1 szkl. -----  cukru  pudru

1 szkl. -----------  cukru                                                     1 kostkę  --- margarynę  kasie

6  jaj + łyżka  octu  ( rozmieszać z żółtkami )                  Ostudzony  budyń  zmiksować z margaryną

 

                                                   w y k o n a n i e

Białka  ubić  na  sztywno, do  tego  dodać  roztrzepane  żółtka , mąkę , mak , kokos , ocet  i proszek  do  pieczenia .

Wszystko  dokładnie  wymieszać i wylać  na  blachę .

                                     Piec w temperaturze ??????? *C   przez   ???????  minut.

Na  wystygnięte  ciasto  wyłożyć  krem.

         Na  krem  położyć  biszkopty  zamoczone w wódce

           

Zgłoś jeśli naruszono regulamin