SERNIK.docx

(13 KB) Pobierz

SERNIK

Składniki

jajka, 8
cukier, 1,5 szklanki
budyń śmietankowy, 2 opakowania
cukier waniliowy, 
jogurt grecki Bakoma, 3 opakowania po 400g
olej, 3/4 szklanki
herbatniki, 2-3 opakowania

Opis przygotowania

czas przygotowania: do 90 min

1. Białka ubić dodając pod koniec szklankę cukru. Utrzeć żółtka z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym. Obie masy delikatnie połączyć.

2. Zmiksować jogurt i również delikatnie dodać do masy jajecznej.

3. Stopniowo wlewamy olej. Na koniec dosypujemy budynie.

4. Dużą blachę(25 x 37) wyściełamy papierem i wykładamy herbatnikami- na to wylewamy masę,,serową" . Piec ok. 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.Sernik zostawiamy w lekko uchylonym piekarniku do wystygnięcia.

5. Delektujemy się przy kawce w gronie życzliwych nam osób. SMACZNEGO!!!

http://smaker.pl/

 

SKŁADNIKI:

620 g jogurtu greckiego

4 jajka

budyń śmietankowy

1 cukier waniliowy

1/2 szklanki cukru

1/2 szklanki oleju

trochę wiórek kokosowych

biszkopty

PRZYGOTOWANIE:

jogurt, żółtka, budyń i cukier waniliowy ubić, dodać olej. Białka ubić na sztywno z cukrem, delikatnie wymieszać z masą jogurtową.

Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami, na to wylać masę jogurtową, po wierzchu posypać wiórkami kokosowymi. Piec w 170 st. 30 minut. Ja piekłam w średniej tortownicy.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin