SERNIK
Składniki
jajka, 8cukier, 1,5 szklankibudyń śmietankowy, 2 opakowaniacukier waniliowy, jogurt grecki Bakoma, 3 opakowania po 400golej, 3/4 szklankiherbatniki, 2-3 opakowania
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 90 min
1. Białka ubić dodając pod koniec szklankę cukru. Utrzeć żółtka z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym. Obie masy delikatnie połączyć.2. Zmiksować jogurt i również delikatnie dodać do masy jajecznej.3. Stopniowo wlewamy olej. Na koniec dosypujemy budynie.4. Dużą blachę(25 x 37) wyściełamy papierem i wykładamy herbatnikami- na to wylewamy masę,,serową" . Piec ok. 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.Sernik zostawiamy w lekko uchylonym piekarniku do wystygnięcia.5. Delektujemy się przy kawce w gronie życzliwych nam osób. SMACZNEGO!!!
http://smaker.pl/
SKŁADNIKI:
620 g jogurtu greckiego
4 jajka
budyń śmietankowy
1 cukier waniliowy
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki oleju
trochę wiórek kokosowych
biszkopty
PRZYGOTOWANIE:
jogurt, żółtka, budyń i cukier waniliowy ubić, dodać olej. Białka ubić na sztywno z cukrem, delikatnie wymieszać z masą jogurtową.
Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami, na to wylać masę jogurtową, po wierzchu posypać wiórkami kokosowymi. Piec w 170 st. 30 minut. Ja piekłam w średniej tortownicy.
pastek1